Israeliska terrorister mördar

Terrorister, utsända av den israeliska staten mördar regelbundet palestinier som de sedan uppger är islamister eller terrorister. Även om så skulle vara fallet rättfärdigar inte detta att Israel använder sig av terrorism som ett medel i förtrycket av palestinierna.

Palestinierna som lever på ett område som kontrolleras av en ockupationsmakt har däremot rätt att försvara sig med militära medel. När de dödar israeliska soldater är detta alltså en helt korrekt och legal stridshandling. Vilket inte gäller när av Israel utsända terrorister mördar civila palestinier (eller för den delen när palestinska självmordsbombare dödar civila israeler), eller när israeliska soldater mördar oskyldiga som kanske bara vill skaffa sig ett bättre liv.

Borgarmedia: SVD, DN,
Bloggat: Jinge, Rawia Morra, Ryan Ghadban
Andra bloggar om: , , , ,