Lars Danielssons bok har kommit

Så har nu den utpekade ”skurken” från hanteringen av tsunamikatastrofen, Lars Danielsson kommit ut med sin länge förväntade bok. De flesta kommentarer/recensioner i media koncentrerar sig förstås på just hanteringen av tsunamin och allt som hänt kring utredningen av det.

Danielsson riktar enligt tidningarna skarp kritik mot media och mot Carl Bildt liksom mot Konstitutionsutskottet (KU) och ett par av dess borgerliga medlemmar. Ska jag döma av tidningarnas skriverier verkar det dock inte som att Lars Danielsson kommer med nåt uppseendeväckande nytt om tsunami-affären. Utan det verkar mest vara en upprepning av vad han tidigare sagt och ett försök att rentvå sig själv. Det verkar måttligt intressant.

Själv är jag mer intresserad av vad Lars Danielsson har att säga om sin inblandning i Göteborgshändelserna 2001. Om han överhuvudtaget skriver nåt. Han var nämligen regeringens huvudsaklige ansvarige för kontakterna med amerikanske Secret Service och deras agent i Göteborg, med det fantastiska nament Kurt Olsson. Han jobbar idag i Bolivia med samma namn, så kanske heter han verkligen så. (Källa: Hans Abrahamsson, En delad värld) Om det står något om detta och vilka kontakter Danielsson hade/har med MUST så kommer jag att köpa boken. Annars får det vara.

Borgarmedia: SVD1, DN1
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements