Avskaffa värnplikten – avskaffa försvaret

Dvs avskaffa den militära värnplikten. Det är min uppfattning. Om vi ska ha ett försvar ska vi inte ha en yrkesarmé utan självklart ett folkförsvar som Jinge skriver. Men som sagt, jag anser att vi inte behöver nåt försvar alls längre. Inte av konventionell typ. Officerarna har en annan uppfattning. Regeringen funderar dock på om värnplikten inte ska avskaffas och försvarsminister Mikael Odenberg säger så här:

– Dagens lagstiftning är illa anpassad efter verkligheten. En massa unga människor som vill göra värnplikten får inte det, samtidigt som vi varje år sätter 40 personer i fängelse för att de vägrat.

Alliansfrittt Sverige konstaterar att yrkesförsvar kanske till och med blir dyrare än värnpliktsförsvar. Så det är ingen bra metod att sänka skatten på. Officersförbundet håller tydligen med. Mikael Almén å sin sida argumenterar för avskaffad värnplikt utifrån ett jämställdhetsperspektiv.

Och skulle vi mot allt sunt förnuft få en yrkesarmé är det väl risk att borgarna sätter in den mot folk som utövar sina demokratiska rättigheter. I alla fall verkar ju folkpartisten Johan Pehrson vara lagd åt det hållet. Sånt har ju gjorts förut. Ådalen 31.

Borgarmedia: DN, AB, EX, NA
Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
  • SideShow Surfer

    Det var ju riktigt kul att stå sidan om stridsvagn S när den blåste iväg ett skott i vinternatten.Tror fan aldrig att jag blivit så rädd någon gång varken före eller efter den händelsen.Trodde brallorna skulle slitas bort av ljudtrycket.Man fick även lära sig mycket som vad sammanhållning är under sådana tider med olika individer i samhället.Många många som den sista dagen tågade ut från förläggningen med huvudet högt hållet för att de för första gången i livet visat att de var fullt kapabla att försvara detta land med de vapen vi nu har.Vi är fortfarande många kvar bakom denna allmänna värnplikt och ser tyvärr många snorvvalpar som mer än lite hade behövt denna utbildning som inte bara bestod i att lära sig döda.Men som sagt,i en tid omgiven av moderna fegisar samtidigt som omvärlden rustar upp så är ni välkomna ändå bakom vår rygg den dag det bänner loss,tyvärr igen. 🙂

    SideShow Surfer

  • Pingback: Gärna könsneutral mönstring | Svensson()