Nazism inte så långt från apartheid

Israel är sedan länge en stat med apartheidpolitik. Man ockuperar dessutom vad man överenskommit ska vara en främmande makts territorium och förtrycker människorna där. Förtrycker palestinierna.

Man har delat upp palestiniernas områden med hjäp av illegala israeliska bosättningar och illegala vägbyggen så att befolkningen i Palestina kan kontrolleras och trakasseras på daglig basis. Hela politiken av att först (1948, 1967) jaga iväg en massa människor, sen ockupera deras land och dela upp det i småpartier bär klara spår av apartheid. Inte heller har olika befolkningsgrupper i Israel samma rättigheter. Sammantaget blir det apartheid. Olika befolkningsgrupper har olika rättigheter. Man har i praktiken skapat bantustans. Apartheid.

Steget från apartheid till nazism känns inte speciellt långt och därför är det väl inte heller förvånande att tvättäkta nazister dyker upp i Israel. Även om det med tanke på Europas historia känns väldigt underligt. Med tanke på utrotningen av judar, romer och andra i Europa känns det ju som om själva idén med israeliska nazister är tagen ur fantasin. Men inte. Det är verklighet. Och det är staten Israels rasistiska apartheidkaraktär som lett till denna anomali.

Borgarmedia: AB, DN, SVD
Bloggat: Jinge
Andra bloggar om: , , , ,