Sveriges främste Pakistan-kännare

Vill man veta något om Pakistan och dess utveckling ska man läsa artiklar av Farooq Suhleria, skribent i en av Pakistans ledande tidningar. Han bor i Sverige, är medlem i Labour Party Pakistan (LPP) och skriver också regelbundet i den lilla vänstertidningen Internationalen.

Med anledning av artiklarna i media om den tidigare pakistanske presidenten Sharif och hans mellanhavandet med militärdiktatorn Musharraf vill jag därför uppmärksamma er som läser detta på Farooqs ofta utmärkta artiklar om Pakistan. Det är ju också intressant ur en annan synpunkt. Det är från det USA-stödda Pakistan som flertalet av de som gripits i Västeuropa för planering av terroristdåd kommer. Hur går detta ihop? Ja, läs Farooq Suhlerias artiklar om Pakistan och islam, här är några länkar:

Islam Luther kan vara en kvinna
Islam – dess ursprung och framväxt
Den muslimska fundamentalismen
Fundamentalismens tillväxt
Fundamentalisterna i Pakistan
Fundamentalismen och imperialismen
Ett ögonvittnes berättelse
Jag står på terrorismens sida
Bush och fågelinfluensan drabbade södra Asien
Därför svälter befolkningen i Kashmir
Kvinnoeliten

Det råder ingen som helst tvekan om att Farooq Suhleria är Sveriges bäste Pakistan-kännare. Han borde läsas av fler.

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Sveriges främste Pakistan-kännare”

Kommentarer är stängda.