Återvända hem för vad?

För att dö? För att fängslas? För att svälta? För att leva i flyktingläger? Frågan är vad Tobias Billström menar när flyktingar ska få pengar för att återvända. Pengar gör knappast situationen de flytt från i Irak eller Afghanistan säkrare.

Pengar för återresa löser inga problem. Inte för flyktingarna. Inte för Sverige. Resultatet är bara att fler flyktingar kommer att bli tvingade att gömma sig. Fler människor kommer att leva underjordiskt i Sverige och utnyttjas av skrupelfria arbetsgivare och hyresvärdar. Precis som i Europa i övrigt kommer vi att få ett utbrett skikt av människor som lever i vårt samhälle utan att ha några rättigheter alls.

Det är en cynisk politik migrationsminister Billström presenterar. I likhet med det mesta som kommit från alliansregeringens skrivbord.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,