Göran Skytte visar sitt förakt igen

Vi har en borgerlig regering som sänkt skatten för de flesta som arbetar i Sverige. Men mest har skatten sänkts för de rika. För de som tjänar mest, för de som har störst hus och mest pengar på banken.

De som har fått betala detta är de fattigaste. De som är sjuka, de som är gamla, de som är arbetslösa, de som är arbetsoförmögna osv.

Detta gör svenskarna förbannade. Varför ska de fattigaste betal för att de rika ska bli ännu rikare. Det är sånt som kalls solidaritet. Det är sånt som kalls krav på rättvisa. Folket i Sverige vill ha ett rättvist, solidariskt samhälle.

Något som gör Göran Skytte väldigt upprörd. Enligt honom tyder det på att svenskarna är galna. Han förfasar sig över och hånar vanligt folk. Han visar upp en överklassarrogans som bara kan göra vanliga folk i Sverige, fattigt folk i Sverige ännu mer förbannade över borgarna, över överklassen, över alliansregeringen.

Nej, Göran Skytte, borgaralliansen kämpar inte för de små, inte för de fattiga, inte för de utsatta. Borgarregeringen kämpar för de rika och vill göra dessa ännu rikare. Därför blir regeringen alltmer impopulär.

Bloggat: Ilona Sz Waldau, Sjölander, Röda Raketer, Slutstadium
Borgarmedia: DN1, SVD1, Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements
 • Uffe

  Skytte raljerar över ett par som tjänar 810.000:- om året, bor i villa och ändå är missnöjda.
  Om du definierar dom som fattiga så lever du i ett universum skilt från mitt.

 • Kurt

  Men man kan ju ändå inte undgå att imponeras av hur en regering lyckas göra ALLT så fel! Nu senast inte minst Mats Odell som när han skall skänka bort statliga företag lyckas anlita det mest skandalomsusade mäklarfirman i Svensk ekonomisk historia. Inte konstigt då att tänkande människor endast hyser förakt för sådana klåpare. Göran Skytte borde kanske oroa sig för sin världsbild. En person som anser att ALLA ANDRA är galna, kanske snarare borde oroa sig över sin egen mentala hälsa.

 • pooya

  Jag är ledsen men jag hittar inga direkta felaktigheter i hans resonemang. Däremot tycker jag att det är ytterst märkligt att prata om skattesänkningar i termer av att ”de rika blir rikare och det är de fattiga som betalar” eller dylikt. Skattesänkningarna har störst effekt på människor så är lågavlönade de jobbavdraget får är procentuellt en större andel av lönen hos dessa människor. Ändrad fastighetsskatt leder inte heller till att rika blir rikare. En fastighet som stigit i värde är i mångt och mycket en värdeökning i tanken. Så länge inte kapitalvinsten ej har realiserats är det en tankefel att påstå att dessa människor är ”rika och blir rikare”. För övrigt är levnadskostnaderna i storstäder i allmänhet högre än mindre orter.
  Nåväl, i stort sett delar jag Skyttes uppfattning. Att påpeka bristande logik hos enskilda väljare, som mycket riktigt fick stort utrymme i media, är INTE att visa förakt. En annnan sak är att alla reformer har sina vinnare och förlorare. Det ligger liksom i sakens natur. Framtiden får helt enkelt visa om reformerna var gynnsamma eller icke.

 • Pingback: Camilo Goine i ett sammanhang | Svensson()