Straffa de fattigaste!

Alliansen fortsätter på den inslagna vägen. De människor som har det sämst är de som ska betala de rikas ökade rikedom. I Stockhom slår man till med att försämra socialbidragsnormen.

Samtidigt har alliansens bostadpolitik lett till stor brist på bostäder. Nåt som kan utnyttjas av hyresvärdar som sätter rena fantasipriser när de hyr ut lägenheter till socialförvaltningen i Stockholm. Likadant är det i andra delar av Sverige.

Alliansen har en bostadspolitik som leder till färre bostäder, färre billiga bostäder och på sikt till att folks tvingas leva i husvagnar och kåkstäder.

Där alliansen styr lokalt har man också en socialpolitik som ihop med annat i alliansens politik (försämrade villkor för sjuka och arbetslösa) som kommer att leda till att folk hamnar i riktigt utanförskap. Folk ramlar ur de sociala systemen. Folk som då blir tvungna att tigga, leva på släktingar, jobba svart eller bli kriminella för att överleva.

Det är de alternativ som återstår när man inte längre kan få aktivitetsstöd, a-kassa eller sjukstöd och inte heller kan få ett jobb. Det finns sätt att komma till rätta med problemen. Men alliansens politik leder inte dit.

Alliansen fortsätter att straffa de fattigaste. Otrevligt. Obehagligt. Nästan fascistiskt.

Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • livelev

  Svensson – Tyvärr är det här inget borgerligt påhitt. Det har varit likadant i över tio år oavsett vem som suttit i Rosenbad eller Stadshuset. Medelklassen vill inte försörja alkoholiserade arbetsskygga lortgrisar…

  Det stora problemet är att arbetarna är mer intresserade av att köpa en nyare bil än av solidaritet med dem som har det sämre ställt.

  Vi har blivit ett folk av rövslickare och karriärister.

 • Anders_S

  Jag är medveten om att socialdemokraterna inte fört och efter nästa val inte kommer att föra någon väsentligt annorlunda politik än borgarna. Om vi inte tvingar dem till det.

  Däremot anser jag du har fel om solidariteten i samhället. Opinionssiffrorna visar klart att den svenska befolkningen fortfarande vill vara solidarisk med de sämst ställda.

 • Tomas

  Arbetslinjen gäller, ingen kommer undan att efter förmåga bidra till den gemensamma välfärden. Är det verkligen så fruktansvärt?

  Vad gäller de ”rika” så betalar de redan världens högsta skatter, över 80 % om man räknar det totala skattetrycket.

 • Anders_S

  Tomas: Du har fel om den solidariska skatt som höginkomsttagare betalar. Helt fel. Det är långt ifrån några 80% procent.

  Räknar man in indirekta skatter betalar i själva verkte låginkomsttagare en större andel av sin lön i skatt än höginkomststgare.

  Arbetslinjen? Är det nåt slags mantra för borgerliga cyniker och arbetarföraktare?

  De flesta människor vill arbeta. Många kan inte. Andra får inga jobb. Ska de straffas för det? Inhumant. Omänskligt. Osolidariskt är vad alliansens politik innebär.

 • Lars J

  Nar ska vi alla ta varat ansvar och sluta forsorja folk som aker snalskjuts? Varlden star infor ett stort hot. Det ar namligen overbefolkning, inget vi direkt lider av i sverige, forutom soder om stockholm dvs, men nagot som ar stort problem i ovriga varlden.
  Varfor ska vi tanka humanitart nar vi borde tanka vardsligt. Och da bor alla som skall utnyttja varldens resurser hjalpa till att utveckla och skydda den! Var inte sanna manniskoegoister! Det ar varan undergang!

 • Anders_S

  Lars J: Jag förstår inte riktigt motsättningen mellan humanistiskt tänkande och världsligt. Inte heller förstår jag varför vi ska överge de fattiga i Sverige till fördel för de fattiga nån annan stans.

  Men okej, jag försörjer gärna folk som inte kan jobba (sjukdom och annat) eller som inte får nåt jobb, då de har opassande åsikter för företagen, samtidigt som jag tycker att befolkningsökningen bör avstanna.

  Vilket innebär att vi måste bidra till att hela världen utvecklas och blir rikare. Dvs dela med oss av vårt överflöd även till andra som idag har mindre.