Sopstation

Lär de sig aldrig? Journalisterna alltså. Det är möjligt, nej, säkert att Alex Schulmans ”blogg” var en sopstation. Men det var i så fall främst för att det inte var en blogg. Utan en kvällstidningskrönikespalt.

Att bloggosfäen däremot skulle vara en enda jättelik sopanläggning som Åke Stolt i Sydsvenskan tycks anse är som vanligt bara ett bevis på fördomsfullheten och rädslan bland journalister. Han verkar aldrig ha läst en enda blogg, men är ändå helt säker på att det är sopstationer, med ett mindre värde än tidningarnas ”fina” journalistik.

Han måtte inte läsa kvällstidningar heller. För de är definitivt sämre än de flesta betydande och mycket lästa bloggar.

Frågan är varför såna som Åke Stolt och andra envisas med att kritisera, sätta nedvärderande epitet och allmänta racka ner på någonting de inte känner till. Är det verkligen bara rädlsa för att förlora sin priviligierde rill som ”tredje statsmakten”. Eller vad är det? Varför försöker de i så fall inte göra sin kritik trovärdig genom att läsa lite bloggar?

Här är några tips till Åke Stolt och hans likar: bisonblog, deeped, IT-mamman

Andra bloggar om: , , , , ,

Advertisements