Militanta danska lastbilschaufförer

De dnaks lastbilschauffärerna blockerar transporter mot Sverige. Det har ägt rum och äger rumm protester i de flesta färjehamnar och på Öresundsbron. Själv blev jag vittne till blockaden i Fredrikshavns hamn i går eftermiddag när jag skulle åka hem till Sverige.

Blockaden verkar hyfsat militant och effektiv, men förarna strider för reaktionära krav som jag ser det. De vill ha bort höga böter och vettiga arbetstidsregler.

Danska polisen har uppgett att man inte tänker ingripa då det rör sig om en politisk aktion. Verkligen ett underligt argument. Det som polisen i Danmark förljaktligen säger är att man inte ingriper mot politiska aktioner om de har ett reaktionärt syfte. Om de överenstämmer med polisens politiska uppfattningar etc. För normalt är ju den danska polisen snabb med att ingripa mot politiska aktioner med vänsterkrav. Exempelvis när det gäller demonstrationer till stöd för ungdomshuset på Nörrebro i Köpenhamn.

Borgarmedia: Sydsvenskan1, Sydsvenskan2, GP, DN
Andra bloggar om: , , , , , ,

Advertisements
 • Patrik "BP" Andersson

  Reaktionära?
  Vettiga arbetstidsregler?

  Vad är det vettiga i att ha regler som gör arbetet onödigt krävande?
  Vad är det reaktionära i att protestera mot att småfel leder till föraren förlorar sitt arbete?

 • TOMMY RYDFELDT

  Ja det är sällan man ser personer stejka för SÄMRE arbetsmiljö.