DN ljuger om svartjobb

Enligt Svenskt Näringslivs egen undersökning (visserligen inte speciellt vetenskaplig) som presenterades av Stefan Fölster i en mycket lögnaktig debattartikel så är det bara omkring 10% under de sista 5 åren.(de sammantagna svartbetalningarna i olika kategorier är cirka 20%, men det finns en stor andel dubbla svar här, dvs samma personer är de som betalar svart i olika sammanhang) som betalat svart ersättning. Men i Stockholm, där eliten finns, där de flesta rika finns är det omkring 20% som betalat svart de sista 5 åren.

Avd etta kan vi dra fler slutsatser. Det är max 4% och minst 2% av svenskarna som betalat svart per år de senaste 5 åren. Av Stockholmarna är det max 8% och minst 4% av befolkningen som betalat svart under ett va de senaste 5 åren. Långt ifrån DN:s uppgivna var femte person.

I Stockholm är man rikare, större delen av den svenska eliten bor där. Fler röstar på moderaterna. Slutsats, moderater och rika betalar oftare än andra människor ut svarta löner.

Det är betydligt fler som någon gång jobbat svart. Vilket tyder på att det är en liten rik elit som betelar huvudelen av de svarta pengarna. Dessutom att det är hög omsättning på de arbetare som jobbar svart. När man får ett riktigt, fast och bra jobb slutar man med svartjobbande.

Läs mer: Gänget som ljuger, Plan B – frågorna,
Bloggat: Kulturbloggen, Josefin Brink, Kärlek och Socialism,
Borgarmedia: DN1, DN2, SVD1, SVD2, AB
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

4 svar på “DN ljuger om svartjobb”

  1. Noblesse oblige d v s elit förpliktar var förr överklassens ideal när arbetarklassen också stod för en moral, som ofta ledde till barnaga när någon berättade för föräldrarna om barnens bedrifter. Jag är därför mot barnaga och tror att jag begåvats med min syn på saken – trots agan, men mycket tack vara min lust att lära om värdet av att pröva tes mot antites för syntes, d v s dialektik.

  2. Det är en myt att bara rika ägnar sig åt svartaffärer. Var och varannan gör det då och då. Vem har inte bett snickarkompisen sätta in några köksskåp eller grannen som är rörmokare koppla några rör. När både säljare och köpare tjänar på sådana affärer, är det fel på skattesystemet. Hur omoraliskt är det om du lagar min bil mot att jag putsar dina fönster?Sorgligt att moderata ledare så ynkligt ber om ursäkt för svarta hushållstjänster.Har de programmerats om till sossar? Var det inte skattesystemet som skulle reformeras? Varför står de inte rakryggat upp och säger att de ägnat sig åt civilt motstånd mot ett förkastligt skattesystem, som leder till ett fattigsverige.

  3. Alla människor har kanske fuskat nån gång. Men jag vet att jag alsrig betalat svart för nånting. SÅ jag vet att alla inte gjort det.

    Statistiken från Svenskt Näringsliv visar att fusket med svarta betalningar är mer utbrett på orter där det bor fler rika. Slutsatsen kan inte vara en annan än att rika fuskar mer med svarta löner. (det är få fattiga männsikor som överhuvutaget har barnflicka, eller bor i eget hus)

Kommentarer är stängda.