Göteborg – maffiastaden

Ingen annan stad i Sverige, ja i norra Europa är så förknippad med gangstergäng som vår lilla ”trevliga” och ”goa” hamnstad på västkusten. Som jag ser det är polisen inte helt helt ärliga när de beskriver situationen. Den är mycket värre än vad de ger sken av tror jag. Förmodligen är det så att det i centrala Göteborg inte finns en enda restaurang som inte betalar ”skyddspengar” till nåt av gangstergängen.

Regelbundet är det skottlossning, gangstermord, bilsprängningar och annat i Göteborg. Något som ofta också drabbar vanligt folk som inte är del av några gangstergäng. Det hela är ingen ny företeelse. Det har pågått länge. Sommaren 2001, mest känd som tidpunkten för Göteborgskravallerna, är också känd för den eldstrid som två gangstergäng hade bland badande människor på Näsetbadet. De två gängen var Original Gangsters (OG) och Albanligan (som gänget heter i folkmun, media kallar den för Naserligan).

Dessa två gäng är bara en liten del av den gäng som finns i Göteborg. Andra gäng är Hells Angels med supportergängen Red Devils och Red and White Crew, Bandidos med supportergängen Diablos och X-team, Asir, Tigrarna (även kallade Angered Tigers), Brödraskapet Wolfpack med flera så som grupperna kring Adonbolagen och RK.

Den senaste tiden har deras våldsamheter uppmärksammats lite mer i media, men polisen verkar inte riktigt vet vad de ska göra.

Vanligt folk hamnar numear allt oftare i kläm när gangstergängen angriper varandra. Det är till och med så att om man tillhör fel grupp av människor, känner fel folk etc så kan man inte bosätt sig var man vill. För vissa bostadsområden kontrolleras av vissa gäng.

Jag har också erfarit att gängen förutom illegalt spel, narkotikaförsäljning och beskyddarverksamhet även erbjuder andra tjänster såsom utlåning av pengar, hjälpverksamhet med pengabidrag etc till behövande. Man tar över när socialtjänst och myndigheter misslyckats. Gängen blir också en karriärväg när vägen till arbete är stängd och ett sätt att överleva när myndigheterna tar bort möjligheterna / gör det svårare att leva på a-kassa och aktivitetsersättning (socialbidrag). Borgarregeringens politik bidrar på så sätt till att stärka de kriminella gängens inflytande. Den här utvecklingen är mer oroande än deras öppna gangsterverksamhet som jag ser det.

Gangstergängens närvaro är så påtaglig i Göteborg att man får undvika att gå på vissa krogar för att inte riskera att komma i konflikt med folk från nåt gäng. Sånt kan ju lätt hända när man är full. Det har också förekommit att politiska aktioner kommit i direkt konflikt med en del gangstergängs intressen. Vilket naturligtvis skapat problem som vi i vänstern inte kan hantera. Aktionerna får då helt enkelt upphöra eller skyddas av polisen hela tiden (vilket ju är problematiskt om man gör olagliga aktioner, exempelvis mot porrbutiker)

Utvecklingen i Göteborg är oroväckande. En reell maffiakultur håller på att växa fram. Det finns dessutom klara tecken på att gangstergängens uppförande och agerande i Göteborg sprider sig över hela Sverige. Restaurangbränderna i Stockholm är ett av dessa tecken.

Intressant?
Läs mer i media: GP1, GP2, GP3, GP4, DN1, DN2, DN3, DN4, SVD1, SVD2, SVD3, SVD4, SVD5
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

———————————————————————-

Jinge om polisen, Esbati om danska valet, Alliansfritt Sverige om knäppa centerpartister, Feministisk vänstertjej om Petter Larsson och Naomi Klein, Ett hjärta rött om både centerpartister och Klein.

26 svar på “Göteborg – maffiastaden”

 1. Vad gör den moderatstyrda regeringen. Är det inte uppebart att detta är etniskt relaterat våld som vi inte har koll på samtidigt som vi har extrem invandring från mellersta östern.

 2. Ja om du menar etniskt svenne-våld har du rätt. Svennarna i HA, Red Devils, X-team, Wolfpack med flera gäng uppskattar nog inte ditt påstående om att det hela skulle vara etniskt svenne-våld.

  Okunnigheten lyser om ditt inlägg.

  Däremot finns det ofta en högerextrem koppling hos många gängmedlemmer. Ta X-teamsnubben som var inblandad i Landvetterrånet. Han har varit medlem i högerextrema organisationer och var den som störde polisradion under kravallerna i Göteborg 2001. Wolfpack var från början en högerextrem organisation. Osv.

  Läs dessutom gärna Renzo Aneröds böcker om gangsters i Göteborg.

 3. Lågt att skylla på nuvarande regering. Lågt att anse att människor inte har ett fritt val att begå grova brott mot andra människor. Stackars stackars förortsgäng som tyvärr måste sälja droger, råna och mörda. Stackars stackars Hells Angels som lever som riktiga män, utan stöd från samhället och upplever gemenskap/kamratskap/broderskap genom att parasitera på maktsvaga, socialdemokratiskt uppfostrade fårskallar (oss).

 4. Skylla på regeringen? Det gör jag inte. Men social nedkärninagr har aldrig varit ett bra sätt att mbekämpa brottslighet. Därför bidrar regringen till den växande gängbrottsligheten (observera dock att brottsligheten i Sverige totalt sett inte ökar). Men det är inte heller själva brottslighetn som är det största problemet med maffiakultur och gängbrottslighet.

  Det stora problemet är det sociala sönderfallet som dels är orsak till maffiabrottslighet, dels en konsekvens av maffiabrottslighet. Sånt kan bara bekämpas genom sociala åtgärder. Men regeringen och de borgerliga partierna gör motsatsen. Och polisen står självklart maktlös. De sysslar inte med social verksamhet.

 5. Man undrar ju vad Säpo sysslar med, detta borde man se som ett hot mot rikets säkerhet. Men dom är väl fullt upptagna med att uppdatera sitt kommunistregister och jaga tårtkastare. Överheten har väldigt länge varit insnöade. Det räcker väl att kolla hur många av riksdagspolitikerna som bor i ”invandrartäta” förorter, eller rättare sagt förorter som inte är trädgårdsstäder. Det är inget många, ens hos det röda blocket.

 6. Heder åt dig, som skriver ”från vänster” att du inte, som Jinge igår, beskriver det som händer som ett slags klasskamp där gangstrarna i själva verket inte är gangstrar utan ett slags Robin Hood-figurer som ”bara tar från de rika”. Men är det verkligen säkert att ”sociala åtgärder räcker”. Kan det inte vara så att det är väldigt lönsamt och enormt lockande att göra snabba arbetsfria inkomster och få status i förorten. Vi tror att brottslingar medvetet eller omedvetet gör en risk/vinst-kalkyl och att de har funnit att det är otroligt liten risk att drabbas av några allvarliga konsekvenser här i Sverige – i alla fall inte jämfört med hur det var i hemlandet.

  Apropå ditt svar 11:11: Det har väl inte undgått dig att den islamistiska klankulturen numera har infiltrerat och tagit över de flesta av gängen i Gbg, även Bandidos. Samma sak gäller nog HA. F.ö. visar väl fallet med ”Usama el Swede” att steget från den ena ytterligheten till den andra inte är så långt som man skulle kunna tro.

  Det går i alla fall inte att bortse från att landet är illa ute.

 7. Jag är ”blatte” och uppvuxen i ett av höghusen som ses på bild i SvD och mor/far bor kvar i skiten. Jag köper inte din argumentation om sociala nedskärningar för fem öre. Hela ghettot är skapat av socialdemokratin och deras lakejer i form av stödpartier som vänsterpartiet och miljöpartiet. De senaste 10-15 åren har situationen förvärrats i takt med att man låtit en ohejdad massinvandring pågå helt ohämmat. Jag har med egna ögon sett utvecklingen. Många av de som nu bor i t.ex. Angered är helt utanför samhället och inte ens intresserade av att bli en del av det demokratiska Sverige som vänstern säger sig stå för. Den rådande invandringspolitiken är ett katastrofalt fiasko utan motstycke, men fortfarande blundar de flesta mångkulturförespråkare för att experimentet inte fungerar, men sedan väljer de ju aktivt att bo i sina etniskt homogena förorter som Askim och Långedrag. Hyckleri.

 8. Den statistik som finns visar att brottsligheten är lika hög inom olika grupepr i arbetarklassen. Det spelar därvid ingen roll vilket ursprung du har.

  Det enda som möjligen skulle kunna var sant är att troende människor (troende muslimer såväl som troende kristna) har en lägre kriminalitet än icke-troende. Sånt finns belagt från andra sammanhang.

  Gängen i Göteborg har lite olika etnisk tillhörighet. Men i stort set alla finns folk som inte är invandrare. I OG finns fler från kristna miljöer, i Asir finns fler från muslimska miljöer. Alla jag sett i Red Devils-västar och HA-västar har varit svennar exempelvis.

  Jag vet inte vad som menas med mångkulturellt expriment. Men Sverige har inte större problem med kriminalitet än Finland och Danmark. Länder som inte tar emot några större mängder invandrare. Sambandet mellan fler invandrare och fler brott exiterar inte i verkligheten. Det hade ju varit en lätt och behändig förklaring om den varit sann. Men tyvärr den är inte sann.

  Majoriteten av befolkningen i Angered som helhet är svennar. Så då måste det vara många svennar som står utanför samhället? Majoriteten av Göteborgs arbetarklass är svennar.

 9. Gängkriminalitet! Ligor, Fotbollshuliganer.

  Redan på 40:talet skrev Wilhelm Reich om ‚ÄùFascismens masspsykoser‚Äù.

  Så vad skiljer då dessa förkrympta gestalter från vilken vedervärdig gammal fascist eller SA. medlem som helst? Ingenting vill jag påstå.

  Vilka är dom? Det vet vi nog rätt väl. Spelar det någon roll vilken religion de tillhör, vilka gener de besitter eller deras etniska tillhörighet. – Kan diskuteras, men ingenstans i någon samhällsbyggande kultur premieras någonsin vad dessa figurer pysslar med. De har valt sitt liv. Och det påverkas oss alla.

  Vad hindrar oss se dem för vad de faktiskt gör? Är det tomma, blinda stackare, som inte vet vad pysslar med? Som kan räddas från sig själva? Säkert, en del, men fram till dess, – medvetna eller inte, jobbar de hårt på sönderfallet. Omedvetna eller ej, är de stormtrupper för ett fascistiskt maktövertagande, med allt vad övermänniskoideal och självförgudligande vill säga.

  Diktaturens kreatur tjänar på hat, otrygghet och kaos.
  Deras svärta har dessutom en religiös resning, de drar sig inte för att vifta med religiösa begrepp och de döljer inte sina sympatier. Varför annars kallas namn som ‚ÄùEvil Minds‚Äù eller ‚ÄùHells Angels‚Äù- m.m.

  Suttande på en samhällskropp i upplösning, lever de på att ruinera allas vår hopp om en god framtid. Våldets och det grymma förtryckets enögda soldater har ingen humanitet kvar i sina lemmar. De lever på att suga – suga ut, förtycka slå, tortera och förslava, vad de betraktar som undermänniskor, för att tillfredställa sina egna perverterade behov.

  Ur sin självvalda träskmiljö krälar de upp för att likt spindlar slicka i sig livsenergi ur var varelse som råkar komma i deras väg. Som steklar äter de sina värdar inifrån. Likt amöbor fortplantar de sig via delning av förakt och makt.

  Se dem för vad de har blivit, demokratins fiender, den sunda jordens negation. O-människor, elaka, skumögda, dreglande drängar till hinhåle.

  Verklighetens perverterade orcer.

  Usch!

  Några tips? Kärlek kanske?

 10. ”Jag vet inte vad som menas med mångkulturellt expriment. Men Sverige har inte större problem med kriminalitet än Finland och Danmark. Länder som inte tar emot några större mängder invandrare. Sambandet mellan fler invandrare och fler brott exiterar inte i verkligheten. Det hade ju varit en lätt och behändig förklaring om den varit sann. Men tyvärr den är inte sann.

  Majoriteten av befolkningen i Angered som helhet är svennar. Så då måste det vara många svennar som står utanför samhället? Majoriteten av Göteborgs arbetarklass är svennar.”

  Både påståendet att kriminaliteten i Sverige skulle vara lägre eller i paritet med t.ex. Finlan som inte är förstört av måkulturexperiment och att befolkningen i Angered skulle vara till majoriteten svensk är rent båg. Kolla upp statistik från BRÅ och folkbokföringsregistret.

Kommentarer är stängda.