Vilket hot? Vilken mordplan?

Först fabricerar media ett hot mot Filippa Reinfeldt. Sen skriver man upprörda ledare om det hela. Medias totala oärlighet finner uppenbart inga gränser. Man gör uppenbarligen vad som helst för att överdriva hot om terrorism och hot mot politiker.

Naturligtvis är det propagandaministern själv som skriver en ledare utifrån en påhittad sak. Han har ju redan tidigare visat många prov på sitt förakt för fakta och sanning, så jag är inte ett dugg förvånad över att Per G nu igen använder sig av lögnaktiga uppgifter för att hetsa och rent allmänt skrämma upp folk.

Om media är beredda att hitta på ett hot mot en ledande svensk politiker så är frågan hur mycket fler av de nyheter vi dagligen läser som media har hittat på eller funderat ut.

Frågan är nu om det hela bara är en av media påhittad nyhet för att sälja mer tidningar eller om det ligger nån hund begraven. Har Filippa Reinfeldts gjort nåt oegentligt och därför har nyheten planterats hos tidningarna för att ingen ska föröka rota i paret Reinfeldts affärer. Jag tror nog inte hon gjort det, men man blir ju misstänksam med tanke på alla andra moderater som fuskar och hur man tidigare lagt fram ”nyheter” för att dölja det.

En sak är helt klar däremot, SVD:s, Aftonbladets, Per Gudmundsons med fleras trovärdighet är nere på ett absolut bottenläge. Borgarmedia har än en gång visat vara ingenting annat än propagandaapparater.

Så här säger Säpo om det hela:

Ingen person är anhållen. Ingen förundersökning pågår. Ingen husrannsakan har skett i mannens bostad. Ingen person har transporterats till Huddinge rättspsyk av poliser i svarta luvor med förstärkningsvapen.

Åklagare säger att det är en tidningsanka. Jag hoppas att borgerliga bloggare, ledarskribenter med flera i fortsättningen är lite mer försiktiga med vad de tror på i de förljugna svenska tidningarna.

Bloggat: Jinge1, Kulturbloggen, Jinge2
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB1, DN1, DN2, DN3, AB2, AB3, AB4
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

26 svar på “Vilket hot? Vilken mordplan?”

 1. OK vilka källor har du som inte vi andra har (tidningar mm)om att detta är en tidningsanka?!Du sväljer ju det SÄPO skriver med hull och hår!?

 2. När Säpo går ut offentligt på detta sätt finns det all anledning att ta dem på allvar. Säpo brukar väldigt sällan uttala sig offentligt.

  Min erfarenhet av Säpo, exemeplvis från Göteborg 2001, är att de oftast håller sig till sanningen (numera) i motsats till den vanliga polisens KUT och amerikanska säkerhetstjänster. Samtliga rapporter som Säpo lämnade om läget i de olika skolor som polisen omringade och stormade, överensstämde helt med aktivisternas rapporter och uppfattningar om läget. Se vidare Mikael Oskarsson ”Lag eller ordning” och Hans Abrhamsson ”En delad värld”.

 3. Först sågar Anders S SVD och Aftonbladet för att fabricera hot mot Filippa R för att sedan själv fabricera misstankar emot Filippa R för oegentligheter.
  Verkligen imponerande!

  Undrar vilka media Anders S litar på??
  Mitt tips är Flamman.

 4. Om Filippas eventuella oegentligheter (citat från mitt inlägg) ”Jag tror nog inte hon gjort det”.

  Flamman? Bättre kan du! Hemläxa till dig Elake Måns:

  1. Vilket parti är jag medlem i?
  2. Vad heter partiets internationella organisation och den mest kände grundaren av denna?
  3. Vad heter detta partis tidning?

  Alla svaren finns på min blogg. Lätt åtkomliga.

 5. Att först antyda oegentligheter för att sedan skriva ”Jag tror nog inte hon gjort det‚Äù och sedan fortsätta spinna vidare är intellektuellt och moraliskt förkastligt.
  Bättre kan du!

  Dina frågor angående din politiska hemvist etc är, liksom ditt partiet, helt meningslös (som tur är) ur min synvinkel.

 6. Anders,

  Ni gör så gott Ni kan att flytta fokus från politiken och inget annat.
  Ni kommer inte att lyckas med det enkla tricket.
  Det är så otroligt många fler, som Du säger BORGARE,ute på nätet.
  Det kommer att bli Er Akilleshäl.
  Ni har inte satsat på skolan och nu är det för sent.
  Nästa val kommer att vinnas genom internet.
  Samtidigt vill jag också påpeka att svinhugg går igen.

  Bodil

 7. Vilka ni? Vi har aldrig styrt det här landet. Dessutom har vi en bra skola, jag arbetar i skolvärlden. Att vi skulle ha en dålig skola är en borgerlig myt. Vi må inte ha världens bästa skola, men otroligt många elever ute i landet tycker ändå att deras skolor är bra. Kolla på enkäterna..

  Dessutom, Bodil.. Sorry, men de allra mest lästa bloggarna är vänsterinriktade. Men du har så rätt, det finns otroligt många fler borgare än extremvänsterfolk på nätet. Det är därför bloggar behövs, för att ge allsidighet till den politiska debatten.

 8. Z,
  Ni, då menar jag vänstern i allmänhet, och sossarna i synnerhet.
  Nu svänger visserligen Monas stall i 100gr och medger att skolan är och har varit värdelös.
  Det är det nog inte någon klok människa som förnekar, och upprustning i högsta karat måste till.
  Eleverna kan Du inte fråga de är glada att de slipper krav och har ingen egen framförhållning.
  Du kan ju titta på studenterna på Tekniska högskolorna där man har fått sänka nivåerna på tentorna dagens studenter har för dåliga kunskaper i matte.
  Då är det ändå studenter som rekryterats från NA linjen.

  Självklart läser vi borgare ocj liberaler vänsterbloggarna och kommenterar,det är vår skyldighet.
  Det vore skam annars.

  Är just hemkommen från ett politiskt seminarium som var mycket givande och herre Gud vad vi har att göra i det här landet för att nå målen och kunna stå emot den makalösa tillväxten i resten av världen.

  Bodil

 9. Stå emot tillväxten? Jag skulle gärna vara lite lycklig också, och känna mig lugn och trygg i att jag har en allmän försäkring, gratis sjukvård, gratis skola och allt det där. Det är bättre än tillväxt, i min mening.

  Och jag arbetar i skolan, som sagt. Jag träffar folk som doktorerar om det här, varje dag, om elever och lärares uppfattningar. Och oavsett vad ni tror, så är detta inte några ”flum-doktorsavhandlingar” utan fullständigt kompletta vetenskapliga sådana. Jag tror, konstigt nog, att dessa kan bättre detaljera skolan och de system som finns i skolan än någon politiker. Politiker påstår sig inte kunna det som naturvetenskapen kommer fram till, eller vad historikerna skriver i sina avhandlingar, varför då denna okunnighet om skolan?

  Skolans största problem är segregeringen och betygsinflationen, när folk som inte har tillräckliga kunskaper får höga betyg bara för att skolan behöver konkurrera i dagens frihetliga samhälle. Konkurrens i skolor medför dålig kvalitet. Skyll på sossarna och borgerligheten där, som underminerar våra chanser att ställa rimliga krav och genomföra vårt arbete som lärare.

 10. Z,
  Herregud man tager sig för pannan,Du lägger skulden på bl.a borgerligheten som inte haft ett dugg att säga ifrån vad gäller skolan.
  Sverige har haft sossestyre under de senaste 70 åren med enstaka undantag när borgerliga ha fått träda in och övertagit ett land i fullständig kaos.
  Att få veta att människor med Din syn på skolan arbetar där gör att jag får rysnigar.
  Jan Björklund kommer förhoppningsvis att klara av att vända
  den politiska agendan inom skolan.
  Annars får vi begära att lärare lämnar ut sin politiska tillhörighet. Vi kan inte ha en skola där vänstern är överrepresenterad ve och fasa,

  Bodil

 11. Z,

  Förresten jag glömde informera Z att ”skola vård och omsorg”
  inte alls är GRATIS utan snarare tvärtom den KOSTAR.
  Den genereras av TILLVÄXTEN och människors ARBETE men det kanske är för mycket begärt att en socialist skall förstå det.
  Du kan roa dig med att titta tillbaka på de länder som var kommunistiska och socialistiska$så så kan DU SE HUR DE HADE DET OCH HUR DET GICK, men den verkligheten räcker kanske inte för en vänsteranhängare.

  Bodil

 12. Bodil, du har verkligen inte läst på så bra. Sossarna har fört en borgerlig politik i många år nu, en borgerlig politik som genomfört exakt samma saker som en högerregering, bara lite långsammare. Samma privatiseringar, samma fokus på konkurrans inom områden som försämrats av den samma. Jag skyller på sossarna lika mycket som jag skyller på alliansen nu, även om alliansen gör att det blir sämre betydligt fortare.

  Och ja, utmärkt idé, inte får väl lärarna i våra skolor ha politiska åsikter som skiljer sig från hur folk röstar? Det vore väl hemskt! Folk som inte tycker som regeringen, hur skulle det se ut? Om du inte visste det, så har jag ett professionellt läraruppdrag som inte inkluderar politisk agitation för mina elever.

  Och ja, skola vård och omsorg kostar, och betalas av tillväxt och ekonomisk politik i resten av samhället. Skatt är någonting bra, jag betalar gärna hög skatt om jag får ett samhälle av den typen.

  Angående ditt sista argument så tänker jag inte ens svara på det. Min vision och mina tankar har ingenting att göra med de diktaturer som existerat i världen, det har ingenting med kommunism eller socialism att göra. Det vore som att säga att Chile var typiskt kapitalistiskt och liberalt under Pinochet och inte ens ni skulle väl sträcka er så långt?

  Undvik för övrigt att skriva med CAPS eller att försöka förlöjliga din debattmotståndare, det är inte speciellt god kotym.

 13. Z,

  Du och jag har fullkomligt delade meningar om vad borgelig liberal politik är, om Du kallar sossestyret under senare år för borgerlig.
  Sossarna har under de senaste åren inte gjort annat än försökt att haka fast vid sin ideologi men omvärldens utveckling har satt käppar i hjulen och det är det enda som har tvingat dem till eftertanke.
  Socialismen är nämligen död och den kan inte återuppstå en av anledningarna är att vi lever numera i en globaliserad värld.
  Alla medier når även vår lila värld här uppe i norden och det är precis som det som hände med t.ex Östtyskland när alla medier nådde även dem så var det slut med socialismen och kommunismen.
  Nu är det enbart Kuba och Nordkorea kvar sen är det över,
  och vi kan se framemot en underbar liberal och skön värld som vi alla kan taga del av.
  För övrigt står jag fast vid att lärare och journalister bör certifieras beträffande sin politiska tillhörighet.
  Dett finns krafter igång beträffande de kraven.

  Bodil

 14. Som vi alla kan taga del av, förutom alla de fattiga som har förslavats under kapitalets intressen, i USA, i tredje världen, i latinamerika. Låter som en bra värld.

  Och du har inte funderat på att om man gör det med lärare och journalister så vill du ha en sovjetstat, där man lär ut statens ideologi till alla och inget annat är accepterat?

  Duktigt liberalt påläst där. Du har verkligen missuppfattat liberalismen om det är det du tror det innebär. Jag har läst politisk historia och det finns ingenting inom liberalismen som stödjer något sådant – konservatismen, javisst, liberalismen, aldrig.

  Nordkorea och Kuba är diktaturer, inte socialistiska stater. Har du ens läst bakgrunden till 4:e Internationalen? Om du hade vart det minsta påläst på vänsterns politiska arena skulle du förstått att socialismen som vi tror på den är en idé för framtiden, inte någonting som testats innan. Det är en ideologi, inte en tro på det förgångna, och den ideologin är fullständigt demokratisk. Något annat vore otänkbart. Socialister blev mördade i sovjet, i nordkorea etc. Hur kan dessa stater då varit socialistiska?

 15. Z,

  Du måste ha slumrat sött på alla Dina historielektioner eller är Du så ung at Du har serverats de socialistiska historelektionerna där allt som hände i den kommunistiska världen raderats ut för som historieförfalskarna trodde allt skulle snabbt glömmas bort.
  Certifierade lärare ger möjlighet för föräldrarna att välja vilken skola och vilken lärare de vill ha till sitt barn,
  det är det som är poängen .Det är liberalism när den är som bäst,nämligen frihet att själv få välja lärare och skola till sitt barn.
  Allt annat är sadistiskt tvång över den enskilda människan.
  Det går väldigt bra för sig i andra länder att välja skola och lärare för sina barn varför skall det inte gå för sig i Sverige ?
  Som väl är och tack vare den fria pressen och den globala mediavärlden går det inte att stoppa längre.
  Det var med ”nöd och näppe” som vi svenskar fick montera paraboler på våra tak, det var den socialistiske kulturministern Bengt Göransson? som på fullt allvar ville förbjuda paraboler och därmed annan TV än den socialistiska svenska.
  Det ryser i hela min kropp när jag tänker på hur nära vi var Din ideologi .
  Du kan vara säker på att jag inte har läst 4.e internationalen och tänker inte heller göra det.

  Bodil

 16. bodil,
  jag är humanist så jag vill bara helt vänligt upplysa dig om att den där tunneln du verkar befinna dig i bara blir smalare ju längre in du kommer.

  och för ”Elake Måns” vill jag berätta en gammal historia från 70-talet…..
  …. Det var en demonstrant som blev slagen av en polis och desperat skriker – snälla polisen jag är anti-kommunist. och polisen fortsätter att slå o ropar – jag skiter väl i vad du är för jävla kommunist !

  Det där med nyanser är svårt !

 17. Bergsklättraren,

  Det är en märklig och flummig kommentar till mitt inlägg.
  Vad har min liberala och socialistfientliga inställning med din tunnel att göra?
  Svammel och åter svammel är vad det är.
  Kom med en vettig kommentar och jag skall respektera alla bergsklättrare i hela världen.
  Har humanisten inget intresse av frihet?

  Bodil

 18. nej,
  jag tycker att alla människor ska ägna dagen åt att gräva diken o käka gräsgröt !

 19. Bergslätraren,

  Du måste äga friheten för att kunna ägna dagen åt Din och alla andra människors favoritnöje.
  Må väl i vårt nästan fria samhälle.

  Bodil

Kommentarer är stängda.