Gud kan inte skydda dig från dumheter

Man tycker att en tidning som Dagen borde kunna hålla sig från att skriva rena osanningar. För om de menar allvar med sin tro är det ett brott mot tio guds bud. Dessutom borde väl de kunnat fråga gud om sanningshalten i den av Aftonbladet påhittade nyheten om mordplaner mot Filippa Reinfeldt.

Men tyvärr fungerar det nog inte så. Gud finns inte och fundamentalistiska religiösa gör sig ofta till uttolkare av de mest skilda reaktionära åsikter. Och är förstås lika förljugna som många andra borgerliga skribenter och mediaorgan är. I abortfrågor, i familjefrågor och i många andra frågor. Något som naturligtvis återigen aktualiserar frågan om privatskolorna.

Vi kan ju börja med att förbjuda religiösa privatskolor. Men som jag skrivit tidigare, problemet löses inte så. Det krävs att hela systemet med privatskolor avskaffas. Och religion kan vara ett problem. Oavsett vilken religion det rör sig om är den ofta ett problem. När den blir fundamentalism.

Dagen bör alltså inse att Gud inte finns och att han inte kan skydda dem från att ljuga. men icke desto mindre tycker jag de skulle vara lite mer förnuftiga när de skriver och inte helt okritiskt svälja Aftonbladets olika påhitt. Ty kristen dubbelmoral och förljugenhet är ett snäppa läskigare än bara vanlig borgerlig liberal dubbelmoral och förljugenhet.

I bloggosfären: Jinge1 om religion, Jinge2 om religion, Alliansfritt Sverige om reaktionärer, Feministisk vänstertjej om aborter och reaktionärer, Syrran om aborter, Trotten om friskolor

Borgarmedia: Dagen1, Sydsvenskan, Dagen2, SVD1, SVD2, DN1, DN2
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

2 svar på “Gud kan inte skydda dig från dumheter”

  1. Men du var väl för präktig. Håller med dig om privatskolor i allmänhet och i synnerhet men definitivt inte om dubbelmoralen; dubbelmoralen är lika förfärlig hos vänstermänniskor som hos liberaler och den blir inte jävligare för att den förekommer hos en del kristna.

  2. Hanna, du har rätt om dubbelmoral. Den är skit överallt. Men kristna anser ju sig ha en bättre moral än andra. Därför är det värre hos dem.

Kommentarer är stängda.