Avbryt isoleringen av Gaza – ställ krav på Israel

Utrikesminister Carl Bildt och biståndsminister Gunilla Carlsson pläderar i en artikel i SVD för utökat bistånd till Palestina. Det är ju vettigt. Men samtidigt hat man länge inte velat erkänna den legitima palestinska regeringen som består av Hamas. Utan har istället erkänt kuppmakaren Abbas och hans Fatah-regim på Västbanken. För att Bildt och Carlsson ska bli trovärdiga måste de naturligtvis ändra inställning i sin inställning till den demokratiskt valda palestinska regeringen.

Vidare måste den borgerliga regringens företrädare börja ställa krav på Israel. Att Israel faktiskt börjar följa de olika resolutioner och beslut i FN som finns är väl det minsta man kan begära att borgarregeringens företrädare kräver. Det innebär bl.a. utrymning av alla bosättningar på palestinsk territorium enligt 1967-års gränser och en rivning av den mur som Israel låtit bygga på palestinsk mark.

Det är många ord i Bildts och Carlsson artikel, men faktiskt väldigt tunt innehåll. Där finns krav på palestinierna när krav på Israel borde dominera totalt. Det är trots allt Israel som är ockupationsmakt. Det är Israel som bryter mot FN-resolutioner.

Det är dock ett framsteg att man kräver ett stopp för isoleringen av Gaza, men det är långt ifrån gott nog.

Bloggat: Jinge
Borgarmedia: SVD1, SVD2,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Ett svar på “Avbryt isoleringen av Gaza – ställ krav på Israel”

Kommentarer är stängda.