Migrationsverkets blindhet

Migrationsverket måste var en myndighet full med människor som aldrig läser tidningar, inte tittar på TV och som är allmänt obildade och okunniga. För de har bestämt att det inte är krig i Irak och inte heller är det krig i Somalia. Trost att både Irak och Somalia är ockuperat av främmande makt. Irak direktockuperat av USA och Somalia av USA:s ställföreträdare Etiopien.

FN håller inte med svenska migrationsverket om att det inte är farligt i Somalia. Snarare tvärsom, FN menar att situationen i Mogadishu och Somalia är värre än på länge. Samt att alla som komemr från södra Somalia och Mogadishu ska beviljas asyl. Svenska migrationsverket går alltså direkt mot FN när man hävdar att folk kan utvisas till Mogadishu och södra Somalia. Frågan är vad det är för fel med svenska migrationsverket? Okunniga tjänstemän? Obildade anställda? Eller bara oinformerade?

Borgarmedia: DN, SVD
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

11 svar på “Migrationsverkets blindhet”

  1. Jag stödjer migrationsverkets linje. Det har ju visat sig gång efter annan att både somalier och irakier efter att beviljats PUT, åkt hem till dessa ’krigshärdar’ de tidigare flytt från, på semester. Att du baserar din kritik på ett FN uttalande är löjeväckande. Tanken med FN är god, men i realiteten är ju organisationen ett skämt! En lam anka som snackar mycket och gör lite. Handikappad av inre stridigheter och feghet. Minns Rwanda, se på bevisen för att dess personal köpt sex av barn och ungdomar i Afrika. FN är dessvärre ett skämt i modern tid!

  2. Hej!

    Visst är det konstigt. Vad det än beror på att de fattar så idiotiska beslut (jag tror på en kombination av orsaker: okunskap hos dem som fattar dem OCH medvetna satsningar på att pressa ner siffror och avskräcka andra från att söka) så är det alldeles vidrigt.

    I Finland (jo, det finns faktiskt de som söker asyl här också, fast vi hjälper en försvinnande bråkdel av Sverige) har man redan ett tag haft ett helt förkastligt system av ”B-tillstånd”. Det handlar om asylsökande som får ett beslut som är ett principiellt nej, asylgrunderna anses inte vara tillräckligt starka, men som ändå inte kan utvisas. Tekniskt sett är det så att man inte vågar skicka medföljande polis till just Irak, Somalia eller Afghanistan, och därför blir de alltså inte utvisade. MEN! Medan ett normal A-tillstånd tillåter arbete och studier under tiden man bor i landet förpassar B-tillstånden människor till att leva på undantag – tills situationen i ursprungslandet lugnar ner sig… Det är då förbjudet att studera, jobba och på alla sätt delta i samhällslivet. Beslutet om ett B-tillstånd är bara snäppet bättre än utvisning och helt katastrofalt som samhällsfenomen.

  3. Jag gissar att de inte ser det de inte vill se…att de anser sig ha varit så generösa med irakier att ”nu får det vara nog” eller nåt sånt…att de offrar just somalier i syfte att ”motverka Sverigedemokraterna”…eller så.
    Och visst är det vidrigt. Helt fel agerande.

  4. Charlotte, Sverige kan inte rädda alla. Tyvärr! Jag tror knappast migrationsverket fattar beslut för att politiskt tillfredställa eller blidka SD. Somalier i Sverige är den grupp invandrare som klarar sig absolut sämst. Socialt och ekonomiskt. Rent krasst kan man säga att de tillför väldigt lite i förhållande till vad de kostar den svenska staten och skattebetalarna. Detta är ett cyniskt sätt att se på saken, jag vet. Men är det kanske inte bättre att vi istället för att spendera miljoner på några få tusen somaliska asylanter, de som haft råd att ta sig hit, försöker att hjälpa på plats?

  5. Så vitt jag vet är det väl inte migrationsverket som är problemet, utan riksdag/regering som har definierat ”väpnad konflikt” på ett knasigt sätt.

    Sedan måste jag säga att det faktum att ett område är ockuperat av främmande makt innebär inte att det automatiskt är farligt att bo där. Även om jag just nu inte kan komma på något bra exempel. 😉

  6. vad e det med den svenska medians tystnad om okupationen av somalia,artikeln i dn säger inte vem som e bakom händelsen på marknaden bakara. Snälla skärpning!! Eitopien dödar somalier som flygor, men det är inte viktigt nog att raportera nu!! eller ska vi vänta 50:år å se tillbaka till dem ”stakars” somalierna som slaktades under 2007??

  7. Hjälpa på plats…det konstiga är att människor som vill ”hjälpa flyktingar på plats” i nästa andetag förklarar hur biståndet borde avskaffas för att det är så ineffektivt och bara går till korrupta regimer. Hur fan ska ni ha det? Och vad ska de där miljonerna som tusen somaliska flyktingar kostar i Sverige, göra för nytta på plats hade du tänkt? Det är inte vete och havre som behövs – det är skottsäkra västar. Eller en fristad långt ifrån kriget. Men det är klart då snor de väl våra tjejer? Glömde det.

    Hur FN funkar överlåter jag åt nån annan att förklara. Men Knulle menar alltså att FN är diskvalificerade som lägesbedömare för att länderna i FN har svårt att komma överens? Jag tror väldigt få kunniga människor håller med dig.

  8. Jarl

    Om FN kan bedömma läget eller inte, kan jag naturligtvis inte svara 100% på. Jag utgår endast från den bedömning JAG gör av denna organisation. Mitt fötroende för den organisationen är minst sagt lågt.

    Hur man ska hjälpa på plats är inte heller upp till mig att avgöra, men att ordna hjälp på plats är ju inte omöjligt, det görs ständigt runt om i världen. Vad tror du själv är bäst? Att stödja de 3000-10000 somalier som har råd att ta sig hit, eller att med livsmedel, utbildning och sjukvård(typ läkare utan gränser) stötta med tiotals miljoner? Hur gör man vardagen drägligast för de som har det svårast? Hur motverkar man bäst en så kallad ’brain drain’?

    Har jag någonstans överhuvudtaget nämnt biståndssumman eller effektiviteten av den hjälp som redan ges?

    Ditt försök till provokation, att ’de’ ska komma hit och ta våra tjejer, är endast löjevävkande. Undvik det i fortsättningen så kanske man kan ta dina inlägg på allvar.

Kommentarer är stängda.