Schwarzenegger i Obama-regering?

Om Barrack Obama blir demokraternas presidentkandidat och om han sen vinner presidentvalet kan han tänka sig att ha med republikaner i sin regering. En av de som nämns är Arnold Schwarzenegger.

Anledningen till att Schwarzenegger nämns är att denne bedriver ett arbete mot klimathotet i Kalifornien som Obama tycker är bra. Ett arbete som George Bush uppenbarligen inte gillar.

Men Obamas åsikt om att kunna ha med republikaner i en demokratisk regering visar fler slkare än att Bush har en obefintlig miljöpolitik. Det visar också hur liten skillnad det är mellan republikaner och demokrater. I stort sett är det sett ur europeisk synvinkel ingen skillnad alls. Okej, de nykonservativa finns inte i demokraterna och socialliberalerna kanske inte finns i republikanerna. Men i övrigt tycks de finnas samma åsikter och åsiktskillnader i olika frågor inom de olika partierna.

Om Schwarzenegger skulle komma med i en regering skulle det också vara intressant ur den synpunkten att Kennedy-klanen då skulle vara tillbaka i den amerikanska politikens topp. Mannen är ju ingift i denna klan, en av USA:s elitfamiljer, en av de så kallade politiska familjerna.

Fast nån skilland i politik på nåt grundläggande plan lär vi inte få se med varken Obama, Clinton eller Giuliani för den delen.

Och lite kul vore det ju med Terminator och med mannen som jagade ner Predator i en amerikansk regering. Som SF-fan kan man ju inte tycka nåt annat. 😉

(Tack till Kulturbloggen för tipset om denna nyhet)

Borgarmedia: SVD1, SVD2, SVD3
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Schwarzenegger i Obama-regering?”

Kommentarer är stängda.