Patriarken av Jerusalem och Israels förtryck

Patriarken av Jerusalem menar att en evnetuell fred i Palestina beror på vad staten Israel gör. Så här sade han bland annat i sitt jultal (enligt DN):

”Detta Guds land kan inte vara ett livets land för somliga och för andra ett dödens, uteslutningens, ockupationens och fångenskapens land”, sade patriarken.

”Alla de som Gud, historiens herre, samlat här måste förmå finna liv, värdighet och säkerhet i detta land”.

Samtidigt som Israel är ansvarigt för situationen gör landet allt det kan för att inte lösa konflikten. Istället för lösninagr fortsätter Israel att skapa problem. Istället för att utrymma bosättningar skapar man nya. Istället för att de som en gång bodde i det som idag är Israel tillåts återvända kan folk invandra från vilket land som helst (vilket jag tycker är bra) men bara om de har en viss tro (vilket är diskriminering, inte bra med andra ord). Konsekvensen av detta sätt att diskriminera vissa människor (de som bodde där förut) gentemot människor som har en viss tro skapar också mer problem.

Borgarmedia: SVD1, Dagen1, Dagen2, Dagen3, Dagen4, SVD2, SDS, DN1
Andra bloggar om: , , , , ,

Ett svar på “Patriarken av Jerusalem och Israels förtryck”

  1. Israel drog sig som bekant tillbaka från Gaza-remsan från två år sedan i en ensidig fredsgest. Resultatet då blev en fullkomligt oinskränkt raketterror från Gaza mot israeliska civila städer. Är du alls medveten om att över 3000 raketer har regnat över Israel sedan tillbakadragandet?

    Det är politiskt svårt att motivera ytterligare tillbakadraganden i en sådan situation, trots att det ledande koalitionspartiet faktiskt vann valet just på frågan om ytterligare tillbakadraganden, så viljan finns ju där.

Kommentarer är stängda.