Är det Bin-Laden eller CIA som har Palestina tvåa på listan?

Bin-Laden har tydligen uttalat sig igen. Om han finns förstås. Annars är det en CIA-agent som uttalat sig. Vi kan faktiskt inte veta.

Om det är Bin-Laden och Al-Qaida som uttalar sig är det hela bara ett cyniskt spel. Man försöker utnyttja palestinafrågan i sitt eget syfte. Som man gjort tidigare och kommer att göra igen. Det finns ingen anledning för någon att tro på att Al-Qaida (om de finns) vill göra något gott för palestinierna. Vi har ju tidgare sett hur den typen av fundamentalister snarare har förstört för palestinier, i ett flyktingläger i Tripoli i norra Libanon.

Om det är CIA som uttalar sig vill man sprida illusioner om vad det eventuellt existerande Al-Qaida gör och tycker i syfte att stärka stödet i väst för ockupationsmakten Israel och minska stödet för kampen mot USA.s ockupation av Irak. Man använder det hela för attförsöka legitimera en oansvarig och oacceptabel ockupation. En ockupation som faktiskt lett till ökade oroligheter, ökad terrorism och fler konflikter i världen. I det fallet finns ingen anledning för någon att sätta någon tilltro alls till uttalandet från den eventuelle Bin-Ladin.

Mot sådana här band med uttalanden måste man vara misstänksam. Ingen sida av konflikten mellan islamistiska fundamentalister och kristna högerhökar i USA är att lita på. Så det bästa är att fortsätta hävda att Israels ockupation av palestinska områden såväl som USA:s ockupation av Irak och Afghanistan måste upphöra.

Bloggat: Jinge,
Borgarmedia: SVD, AB, DN, Dagen
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • MF

  Petrodollarkris är vad det handlar om.
  Gulf dlr peg likelier to stay after bin Laden remarks

 • Intressant! Jag citerar dig i min blogg!

 • Arthur

  Det är frivilligt om man vill tro på bin Ladin när han tar åt sig äran av något blodigt illdåd. Al Qaida finns uippenbarligen. Man kan likna det vid ett varumärke som används av måna likasinna världen över. Varumärken finns. Om det finns som organisation är en annan sak men de som brukar veta säger att det finns rester av organisationen i gränsområdena mella Afganistan och Pakistan.

  Varken den Afganska eller den Irakiska regeringen önskar ett amerikanskt tillbakadragande i närtid. Vad tror Du skulle bli bättre där om detta skedde? Hur tror Du Afganistan skulle förändras det åter blev ISI:s lekstuga? Vill Du ha det så?

 • George100

  Någon som kan tänka långt, det glädjer mig!