Årets politiska blogg – värdig vinnare

Omröstningen kring årets politisk blogg vanns av Isabella Lund med bloggen ”Att arbeta som eskort”. Det är en välbesökt blogg och jag anser att det är en värdig vinnare. En sån utmärkelse har säkert ockås betydelse för hennes blogg.

Några kommentarer dock. I stort sett är Isabellas blogg en enfrågeblogg och för mig är det en svaghet för de politiska bloggarna som helhet att en enfrågeblogg vinner. Dessutom en blogg som sysslar med en fråga som inte på något sätt är den viktigaste politiska frågan i världen.

Vidare fanns det en inbyggd svaghet i omröstningen redan från början. Sveriges mest populära politiska blogg, Jinge, uteslöts ur tävlingen.

Men alltså. Ändå, en värdig vinnare och jag tror att Isabella skulle vunnit omröstningen även om Jinge varit med. Vilket kanske säger mer om bloggosfären som helhet (eller kansek riktigare, om bloggosfärens högerhalva) än om Jinge eller Isabella.

Av omröstningsresultaten kan man också se att det hela verkar var en slags tävling för högerbloggare och deras kompisar. Vänsterbloggare verkar inte rösta alls, eller i väldigt liten utsträckning. Detta förstärker mitt argument att en sån här tävling borde skötas av en politiskt neutral blogg som de flesta kan ha förtroende för.

Bloggat: Jonas Morian, Opassande, DeepEdition, Jinge, Kamferdroppar
Andra bloggar om: , ,

PS. Fast nån kampanj (man ser lätt att så inte varit fallet om man kollar på omröstningssiffrorna) för att rösta på mig känner jag inte till, undrar var Erik Laakso fått det ifrån. DS

Advertisements
 • Nja, det var väl mest de spridda skurar av röster som det gick att läsa sig till när Jinge inte var med i tävlingen, och en del rekommendationer jag i de rösterna såg handlade om att ge rösten till dig istället. Men du har rätt, nån kampanj handlade det inte om.

 • Ytterligare ett bevis på att sex säljer. Och att högerröstande gärna köper.

 • Tack snälla Anders!
  Jag tolkar röstresultatet som att människor i bloggosfären bryr sig mycket om frågor som rör mänskliga rättigheter, yttrandefrihet och demokrati, det som all politik grundar sig på för att vi ska kunna praktisera våra rättigheter. Sedan tror jag att jag fått röster för att min blogg visar vilket bra verktyg för demokratin en blogg kan vara. Jag hoppas utmrkelsen kan inspirera andra att fortsätta eller börja blogga om viktiga frågor.

 • Hej Isabella, vad sägs om att då börja skriva om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet? Alltså förutom det som gäller just dig själv?

  För sådant som berör andra jag har inte läst ett ord om hos dig. Du tycks vara ointresserad av de frågorna.

 • Hampus, det stämmer förstås inte. Isabella är en av de få som skriver om jobbtrafficking, alltså sådan människoslavhantering som inte nödvändigtvis handlar om sex. Till exempel.
  Vad gäller Jinge och tävlingens trovärdighet — jag menar att den är trovärdig och ett tydligt tecken på det är väl att förra årets vinnare, sossebloggaren Jonas Morian, agerade valövervakare den här omgången. Det är ju urlöjligt om vänsterbloggare har bojkottat tävlingen på grund av att den histrioniske Jinge straffat ut sig själv förra året.

 • Hej Charlotte, det är möjligt att Isabella skrivit om liknande. Ibland. Det är knappast något man ser mycket av på hennes blog, inte någon gång alls när jag själv varit inne.

  Nu ska jag dock erkänna att jag inte är inne ofta. Jag gick in ett antal gånger först, men efter att det blev för mycket upprepning och drag av rättshaverism så lät jag bli att läsa sedan.

  Jag tog dock en titt på gamla inlägg och såg ingenting nu om mänskliga rättigheter.

 • Hampus jag driver frågan om mänskliga rättigheter för sexarbetare eftersom vi saknar sådana i Sverige. Jag har medvetet valt att bara blogga om sexarbete och sexarbetares rättigheter och det som ligger mycket nära detta ämnet. Ett typiskt sådant inlägg är kanske – Kaxiga offer som kräver mänskliga rättigheter.
  http://sensuellqkonsult.wordpress.com/2007/07/16/kaxiga-offer-som-kraver-manskliga-rattigheter/

 • Exakt, Isabella. Din blog handlar inte om mänskliga rättigheter och yttrandefrihet. Den handlar uttryckligen om sexarbetare och hur du vill att verksamheten ska avkriminaliseras. Även det blogginlägg du länkar till har ju det som huvudsyfte, inte kvinnornas rätt till mänskliga rättigheter, fattigdom och ställning i samhället. De bitarna väljer du ju att inte gå in djupare på.