Javisst kan jag jobba

Men ingen vill anställa mig. Jag är högutbildad, duktig, erfaren och har inte varit sjukskriven på 15 år. Likförbannat vill ingen anställa mig. Jag har sökt över 200 jobb. I allmänhet hör jag inte ett ljud. Ibland ringer jag upp. Men då säger de alltid att det finns över 100 sökande. Jag ska få besked senare. Sen får jag besked att, tyvärr, du kan inte få jobbet. Anledning får jag aldrig reda på. Men man funderar ju över två saker: Jag är över 50 år. Jag är politiskt aktiv.

Så om jag inte kan få jobb, hur sjutton ska då förtidspenionärer kunna få jobb? Om SVD, Försäkringskassan och/eller Arbetsförmedlingen lyckas fixa mig ett jobb ska jag tro på deras möjligheter att fixa jobb åt förtidspensionärer. Men förmodligen ärdet inte syftet med Försäkringskassans senaste utredning. Utan syftet är förmodligen att försämra ännu mer för förtidspensionärerna.

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Grattis till det nya jobbet.