Instegsjobb är ett misslyckande

Det konstaterar regeringen Reinfeldt i en debattartikel i DN, undertecknad av statsminister Fredrik Reinfeldt själv, integrationsminister Nyamko Sabuni och arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin.

De presenterar också en lösning. Mer av samma sak. För att råda bot på en misslyckad poltik så tillgriper man mer av samma misslyckade politik. Hur intelligent verkar det? Det kompletta misslyckandet med instegsjobben försöker man dölja i en massa ord som i verkligheten saknar betydelse. För denna form av integrationspolitik är ett misslyckande och mer av samma politik innebär knappast att den blir mer lyckad.

Borgarmedia: SVD
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 svar på “Instegsjobb är ett misslyckande”

 1. Ruttet av dig att såga instegsjobben när det i praktiken är den enda realistiska idén om hur integrationen ska främjas som omvandlats till praktik sedan… tja… nånsin?

  Noterar att du inte kommenterar den framgång som nystartsjobben varit för samma grupper i samhället.

  Fult och cyniskt från vänster borde det heta.

 2. Jag håller ju bara med Reinfeldt om att de inte fungerar. Men han föreslår mer av en sak som inte fungerar. Det tycker jag är ganska korkat.

 3. Vad ska man göra då? Om 18 månader visar sig vara för kort är det väl väldigt logiskt att förlänga tiden.

 4. Att öka tiden för instegsjobb från 18 till 24 månader efter uppehållstillstånd är knappast mer av samma sak. Det är att ge de som verkligen behöver hjälp i form av instegsjobb en chans att utnyttja dem. De första 12 till 18 månaderna är de flesta nyanlända invandrare oftast allt för upptagna med att lära sig svenska för att hinna arbeta likväl. Det är snarast därför instegsjobben int eblivit någon succé.
  Om de nu ökar gränsen till 24 år har detta stora möjligheter att bli en stor framgång.

  Mycket av dess misslyckande ligger också i arbetsförmedlarnas arbetssätt. De är ofta knappt medvetna om möjligheten, och lyfter inte många fingrar för att få till stånd nya instegsjobb. Det vet jag av egen erfarenhet. JAg känner 2 av de 453 som fått möjlighet att komma ut på arbetsplatser genom detta program. För dem har det betytt enormt mycket.

  Du borde fundera på vad du egentligen skriver och sluta tänka rött och blått. Ett fungerande samhälle är det viktigaste, oavsett vem som står för de nya ideerna.

 5. Nystartjobben förra året var en lika stor katastrof för arbetslösa kvinnor, att via staten kunna få hjälp till ett arbete, som instegsjobben är/ varit för invandare.
  Regeringen styrs av urmossiga enögda borgerliga mansvärdering och vägrar använda båda ögon i verkligheten.
  De skapar bara teoretisterande skrivbordsprodukter som fortsätter förtrycka kvinnor och invandrare, som tvingar dessa grupper att själva ta mer ansvar ekonomiskt för sin situation, och styr upp så att staten lägger mer pengar på att hjälpa män i samma situation.

Kommentarer är stängda.