Andreas Malm om liberala tokstollar

I DN har Andreas Malm skrivit en helt eminent artikel om Eurabien. En kontinent som några tokiga liberala historiker och skribenter tycks ha hittat på. Ett Europa av idag där muslimerna har tagit över. En kontinent där (för att citera Andreas):

Muslimerna är här för att ta över. Snart är de i majoritet. Deras inflyttning till Europa har aldrig varit en flykt undan elände, utan en ”medvetet planerad akt av omstörtning”: de har kommit för att ”etablera ett kalifat där sharialagar gäller.” Inom ett par generationer kommer ”konvertiter från islam att avrättas, tjuvar kommer att få sina armar amputerade” och ”otrogna kvinnor stenas till döds”. Muslimerna nöjer sig inte med någonting mindre än att ni ”ger dem all makt och låter dem förtrycka er”.

Och det finns ett hörn av kontinenten där det är värre än någon annan stans, Sverige:

Värst är infernot i Sverige. Sverige är Europas ”ground zero”. I Stockholm driver muslimska ynglingar runt och ”jagar ut icke-muslimer ur simhallarna”. De ”terroriserar skolor”, ”attackerar brandmän och ambulanser”. Den populäraste t-shirten bland dem bär texten ”2030: då tar vi över”.

Andreas Malm skriver egentligen om några böcker, däribland en bok av Bruce Bawer. En amerikan som uppenbarligen missuppfattat läget i både Europa och i Sverige. Han har verkligen missförstått proportionerna i den svensk befolkningen. Av 9 miljoner invånare kommer 500 000 från muslimska länder. De flesta av dessa är inte troende och av de som är religiösa är cirka 100 000 personer muslimer och kanske 50 000 anhängare av andra religioner (främst kristendom). Det scenario han målar upp i sin bok verkar minst sagt överdrivet och islamofobiskt.

De andra böckerna han nämner är etter värre. Det blir bara tokigare och tokigare för varje ny bok som malm darar upp och allra värst blir det när det faktiskt uppmanas till folkmord och massmord i en bok av Mark Steyn:

Varför föll Bosnien ned i den värsta slakten i Europa sedan andra världskriget?

Under trettio år före sammanbrottet hade serbernas andel av den bosniska befolkningen minskat från 43 till 31 procent, medan muslimerna hade ökat från 26 till 44 procent. I en demokratisk tidsålder kan man inte övervinna demografi – utom genom inbördeskrig. Serberna förstod det, liksom andra européer kommer att förstå det i en nära framtid: om man inte kan föröka sig snabbare än dem återstår att skjuta av dem.”

Det är ganska obehagliga vibbar det citatet sänder ut. De som som skriver såna vansinnigheter och de som tycker det är bra, de är att betrakta som liberala tokstollar. Faktiskt. Farliga liberala tokstollar.

Bloggat: Bulten i Bo, Esbati,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Henrik Sjöholm » Vänsterns hat relativiserar rasismen()

 • Pingback: ‚ÄùNazisten‚Äù Andreas Malm angriper liberala rasister « Roya och Matildas blogg()

 • Innan du kan kalla några ”farliga liberala tokstollar” måste du hitta några liberaler som håller med om citatet i den konservative Mark Steyns bok.
  Christopher Hitchens gör det inte http://metrobloggen.se/jsp/public/permalink.jsp?article=19.1569617

 • Havsnäs

  Nu har artikeln fått svar på tal. Av svaren att dömma känner jag att det nog är bäst att läsa böckerna Andreas Malm orerar över innan man drar några slutsatser gällande innehållet!

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=742320

  http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2502&a=742314

  Tilläggas ska att de verkar ha blandat ihop namnen på de som skrivit de olika inläggen…

 • Som liberal kan jag saga att det finns knappskallar overallt, och om jag hade skrivit boken sa hade jag skamts. Men det ar ju sa att historien ar fylld av rasister med olika ideologier. I USA trodde man pa allvar att Kommunismen och Nazismen var ett satt for judarna att vanda alla fina goda manniskor (las kristna) emot varandra.

  Man har ocksa trott att WTC var en judisk konspiration och att det inte fanns nagra judar i WTC nar planen flog in i dom.

  Konspirationsteorier ar konspirationsteorier. Bara for att folk har svagsinnet att tro pa dom gor dom inte mer sanna, och det gor inte andra anhangare av andra ideologier mindre rasistiska heller.

  Tokskallar finns overallt. Islamofobin har grott i USA efter 9/11. Det gor det forstaeligt, men inte mindre oigenomtankt…

 • Det låter ju rätt hysteriskt. Har svårt att tro att detta tas seriöst av speciellt många och i de kretsar det tas seriöst så är nog intelligensnivån ganska blygsam.

  Men visst denna typ av propaganda lurar alltid någon.

 • RS

  Det är synd att de går till sådana överdrifter, för det vore bra om man kunde diskutera frågan om kvinnors rättigheter och kvinnors lika värde i förhållande till islam. Det måste gå att diskutera de dåliga sidorna av islam, lika väl som att diskutera dåliga sidor av kapitalism eller kristendom. Men när debattörer går till såna överdrifter som malm försvårar det diskussionen.
  Jag undrar om inte mer förnuftiga liberaler skäms över Malms stollerier.

 • Giles

  Andreas Malm var faktiskt lite ful när han namedroppade Johan Norberg m.fl. i sin text. Men han har helt rätt i sin replik när han påpekar att det är underligt att Norberg och Demirbag-Sten inte är ett dugg bekymrade över att Bawer svärtat ned deras rykte utan först blir arga när Malm berättat det.

  ”De räddas revelj” är i stort sett en skitbra text av det slag vi behöver fler av. Det är sjukt vilken bild som förmedlas av Sverige, Europa, muslimer och araber och hurpass utbredd och accepterad denna bild ändå är. Jag brukar vara sparsam med att dra in Hitler i någonting, men här luktar det fan tyskt 30-tal på riktigt.

 • Anders_S

  Liknande åsikter (dock inte lika islamofoba) som de som Bawer för fram har jag personligen hört från en ledande amerikansk intellektuell. En lärare i filosofi på ett stort amerikanskt universitet. De har överdrivna föreställningar om andelen muslimer i Europa och det verkar var en spridd uppfattning dessutom.

 • Pingback: Vem islam? | Svensson()

 • Pingback: Inte tillfälligheter - utan rasism och utanförskap | Svensson()

 • Pingback: Rättshaveristen Johan Norberg | Svensson()

 • Pingback: Andreas Malm slår tillbaka | Svensson()

 • Pingback: Kväljande antisemitism | Svensson()

 • Pingback: Alla påståenden om muslimer och islam är inte islamofobi | Svensson()