Fördel Obama

Barack Obama verkar ha ryckt till sig ledningen på den demokratiska planhalvan i de amerikanska primärvalen. På den andra, republikanska sidan är John McCain i stort sett klar som presidentkandidat redan. Och för Obamas konkurrent hos demokraterna, Hilary Clinton, ser det mörkt ut.

Det mesta tyder väl på att Obama kommer att ställas mot McCain i presidentvalet så småningom. Då är jag ganska säker på att McCain vinner. Inte för att det skulle bli nån avgörande skilnad på politiken om Obama vann. De amerikanska blivande presidentkandidaterna skiljer sig mindre än Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt rent åsiktsmässigt. Och det vill alltså säga att de står varandra oerhört nära när det gäller politisk inriktning, eftersom skillnaderna på Sahlin och Reinfeldt också är marginella.

För en amerikanska arbetare eller en fattig amerikan kan det nästan vara egalt vem som vinner. Ingen av de påtänkta kandidaterna lär föra en arbetarvänlig politik.

Borgarmedia: DN1, SVD1, SVD2, AB1, AB2, SDS, SVD3

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

2 svar på “Fördel Obama”

  1. De flesta opinionsundersökningar ger demokraterna segern, oavsett om det är Obama eller Clinton som ställs mot McCain.

Kommentarer är stängda.