Tyst om franskt val

Det är tyst i svensk media om det just nu pågående franska kommunalvalet. Den första omgången ägde rum förra helgen och den andra omgången är på gång. Det är möjligt att ett franskt kommunalval inte är så intressant rent allmänt, men för oss inom vänstern är det definitivt intressant, för valet har inneburit ett genombrott för politiska krafter som står till vänster om Hugo Chávez.

Nämligen det franska partiet LCR, systerparti till svenska Socialistiska Partiet, som nått stora framgångar i den första valomgången. I den andra valomgången har LCR och dess mest kände ledare Olivier Besancenot deklarerat att man inte vill samarbeta med PS (Socialistpartiet) på annat sätt än tekniskt. Man vill inte samarbeta med partier som har en nyliberal agenda. Men man kan tänka sig en teknisk samverkan för att maximera nyttan för hela vänstern och för att missgynna Sarkozy. Något som PS sagt nej till.

Eftersom svensk media i stort inte rapporterar från de franska lokalvalen så är de enda källor där man kan läsa om det franska valet, Socialistiska Partiets hemsida, Bloggen Mullvaden och tidningen Internationalen.

Intressant?
Bloggat: Trotten
Andra bloggar om: , , , , , ,

Ett svar på “Tyst om franskt val”

Kommentarer är stängda.