Den etniska rensningen av Palestina

Så heter en bok av Ilan Pappe som recenseras i veckans Internationalen. Recensenten konstaterar bland annat:

Bokens slutsats är att fördrivningen av palestinier fortfarande är kärnan i konflikten mellan israeler och palestinier. Utan en lösning av detta problem förblir alla planer på fred en chimär. Pappe hävdar att israeliska judar måste erkänna palestinierna som offer för en pågående och avsiktlig ”ondska”. De måste erkänna ”att de har blivit spegelbilden av sin egen värsta mardröm”. Det säger sig självt att detta inte är något som kommer att äga rum utan konvulsioner.

Den enda möjliga lösningen på sikt ligger alltså i att palestinierna får återvända. Precis vad jag i likhet med Ilan Pappe hävdar och skrivit om i flera inlägg. Det handlar om att lösningen på lång sikt är en enstatslösning. En sekulär stat med plats för alla olika befolkningsgrupper som idag lever i Palestina och i olika flyktingläger för att man flytt från Palestina. Läs om vad Ilan Pappe säger om detta hos Rawia Morra och i en intervju i Ynews.

Läs också Jinges recension.

Borgarmedia: SVD,
Andra bloggar om: , , , ,

Advertisements
 • herrajestas

  lammen ska beta med vargarna.
  fred råder i hela världen.
  alla är lyckliga, glada och ingen
  går hungrig eller rädd till sängs.
  det är fred i gaza och på västbanken och
  inget hår kröks i israel på någons huvud.
  och den 24:e kommer jultomten.
  🙂

 • Patrik Tikkanen

  Hört talas om staden Sderot i Israel? Det regnar ner ungefär 40-50 raketer i veckan där. Kul ställe att bo på. Skulle jag bo där, skulle jag nog börja tro att de som skjuter iväg raketerna har någon slags etnisk rensning i agendan.

  1-1 i etnisk rensning – i denna totalt idiotiska konflikt som nog aldrig kommer att ta slut.