Ett i princip obefintligt hot

En död man har tydligen uttalat sig. Förmodligen är han död i alla fall, Bin-Laden alltså. Och även om han inte är döda och även om han mot förmodan till och med sagt det som man från USA och dess propagandakanaler menar han har sagt i detta nu så innebär det inte att det finns nåt speciellt stort hot.

Al-Qaida är (om det överhuvudtaget finns) inte direkt känt för att vara en organsiation som kan ge order uppifrån och ner. Det är i så fall mer av ett nätverk och det spelar i såna sammanhang mindre roll vad en icke-existerande eller eventuellt existerande eventuell ledare vid namn Bin-Laden säger.

Som helhet gäller alltså att riskerna är små och utgår man från det och följer vad Säpo säger så är det eventuella hotet från en eventuell ledare för en eventuell organisation totalt obefintligt vad det gäller Sverige.

Så istället för att vara rädda och skrika om hot hela tiden, kanske vi i väst skulle göra något för att åtgärda de verkliga problemen. Dra hem trupperna från Afghanistan och Irak exempelvis. Att sluta ge stöd till Israel är också en bra grej för att minska spänningarna i världen.

Intressant?
Bloggat: Esbati, Rawia Morra, Monica Green,
Borgarmedia: SVD1, SVD2, AB, DB, HD, Dagen,
Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

5 svar på “Ett i princip obefintligt hot”

  1. Om Al Qaida aer obefintligt, varfoer talar du saa mycket om det? Du kan tycka si eller saa om Irak eller andra krig men att laatsas som att denna mycket verkliga organisation/roerelse inte finns till aer att sticka huvudet i sanden. Likasaa kan du saega sii eller saa om Israel och dess aktioner/policy. Men att inte stoedja Israel aer lika med att saega nej till en av de stoersta vaelgoerenheterna vi i demokratiska laender kan goera: att dela med oss av en av de baesta tillgaangar vi har, demokratin. Eftersom Israel aer den enda demokratin i mellanoestern aer det oklokt och snaalt att inte stoedja det landet. Genom detta stoed har vi chans att paaverka moejliga framtida demokratier, som i Irak. Ju mer vi kan uppmuntra folk att vara delaktiga i sin nation (och att inte acceptera diktatur, eller t.o.m. stoerta en diktatur), desto mer vaelgoerenhet aastadkommer vi genom att hjaelpa folk till sjaelv-styre, och begraensa diktaturernas tid foer fortsatt styre. Ingen person aer perfekt och inget styrelsesaett heller, inte ens demokrati. Men demokrati aer det baesta moejliga alternativ vi har, och daerfoer maaste vi stoedja demokratier vaerlden runt.

  2. Att börja följa svenska lagar känns också som en bra grej. T.ex. att sluta utvisa terrormisstänkta som man vet kommer torteras, eller exportera krigsmateriel till krigförande länder som USA.

  3. Samma saker sas ungefär vid 30/40 talet av befolkningen i Tyskland och trots att resterande del av den icke Nazistiska Tyska befolkningen inte delade dessa Nazisters inställning i början av detta krig var de ändå med fullt ut ända fram tills krigsslutet.Så hur var det nu egentligen med ‚Ķ.. Ibland är det svårt att se skogen för att där är för många träd i vägen.Vi vet ju alla hur det slutade med frasen ”vi skiter i det just nu” den gången.

  4. Kan inte annat än att få kalla kårar av människor som Eva ovan. Förstår verkligen inte varför vi ska stödja en mördarregim enbart för att vissa personer vill benämna den med med det positiva ordet demokrati. För mig förblir mördare just mördare och inget annat ända tills de slutar döda (gäller för övrigt oavsett religion och nationalitet).

Kommentarer är stängda.