Google allt viktigare för min blogg

Med anledning av att Mickeys bloggskola länkat till ett tidigare inlägg som jag skrivit om varifrån jag får mina besökare så vill jag gärna uppdatera informationen. För idag är min blogg betydligt mer etablerad än då jag skrev om min besöksstatistik den gången. Jag har också bytt bloggplattform och nu ser det ut som så att jag får 30% av mina besökare från sökmotorer, i stort sett kommer de alla via Google (99%). De senaste 30 dagarna har jag haft 9 625 besökare från Google enligt min statistik från Feedburner.

Från andra sajter kommer 63 % av mina besökare, att jämföra med 80% förra gången jag skrev om detta och 8% är direktbesökare. Av de som kommer från andra sajter kommer de flesta via Twingly-länkar från olika tidningar. De senaste trettio dagarna fördelar dessa sig enligt följande:

SVD 6032 (inklusive ledarbloggen), DN 3208, Sydsvenskan 437, Politiken 365. Cirka hundra besökare har jag fått från HD och Dagbladet.

Utöver Twingly får jag också besökare från Aftonbladet som har en liknande funktion via Bloggportalen. De senaste 30 dagarna har jag fått 1389 besökare den vägen.

Slutligen får jag ett stort antal besökare från bloggportalen Knuff.se och dess olika syskon. Från bloggar.se har jag fått 2831 besökare, från knuff.se 1039 och från intressant.se 685.

Ett par andra bloggar har också under perioden gett mig mer än 100 besökare, i ett fall, Esbati, mer än 200 besökare. De bloggar som gett mig flest besökare för övrigt är Jinge, Loke, Biology and Politics och Alliansfritt Sverige. Från Esbati får jag de flesta besökarna via trackbacks/pingbacks. Från de flesta andra bloggar genom att de länkar till min blogg.

Direkt från Bloggportalen och Bloggtoppen har jag fått omkring 200 besökare vardera under samma period.

Läs gärna några av de senaste inläggen på ovan nämnda bloggar:

Esbati, Vill ni ha det som i USA, eller vadå?
Jinge, Folke Johansson – en säkerhetsrisk
Loke, Finns det en socialistisk feminism?
Alliansfritt Sverige, Björklund visar återigen att han är ointresserad av problemet
Biology and Politics, Dags för klimataktion

Bloggat: Bloggtidningen
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Advertisements