Regnig 1:a maj i Göteborg

Så har jag då varit ner på Järntorget, snurrat runt bland folk man känner, sålt tidningar och tjötat. I ett strilande regn. Varit konferencier på SP:s 1: maj möte. Gått en bit med Göteborgs LS, gått en bit med V.

Syndikalisterna blev i det hällande regnet det största demonstrationståget i Göteborg. Med 1700 personer, till stor del väldigt unga demonstranter. Vänsterpartiet var färre, omkring 1400, detta trots en riksdagsman , Josefin Brink, som talare. KP var strax över 600 , RS kanske nånstans runt hundra och på Socialistiska Partiets möte på Järntorget strax över 100. Hur många socialdemokraterna var har jag ingen aning om så det får jag utelämna. Men jag tvivlar på att de var fler än syndikalisterna.

Borgarmedia: SVD1, GP, DN,
Andra bloggar om: , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

10 svar på “Regnig 1:a maj i Göteborg”

  1. Hej Anders!

    Skoj att se dig idag, hoppas kvällen också blir bra!

    Jag tvivlar på att sossarna var fler än SAC, det var jämnt skägg förra året och då var vädret ändå bättre.

  2. Första maj. Dagen då vi firar att socialisterna på gatorna blir allt färre år efter år.

  3. Det var menat som ett skämt, jag har ingen aning om det var fler eller färre i år. 😛

  4. Hej Anders! Jag tänkte på en grej, du brukar väl räkna deltagarna i V’s demonstration då den lämnar andra lång? men i år fick jag intrycket av att väldigt många anslöt sig i sista sekund, och hoppade in i tåget under resans gång. Därav lite låga siffror om du frågar mig. GP fick ihop 1800 t ex.

  5. Det är inte jag som räknar, det är Anders Karlsson, han räknar nånstans i höjd med Haga. Men förmodligen är det som du säger att det var fler människor i slutet.

    Vid utgången av andra lång stod jag själv, mycket riktigt, men jag gör bara en uppskattning och den var att V:s tåg var mindre än Göteborgs LS.

  6. Jag tror att det var lågt räknat på alla tåg måste jag säga mer rättvist vore att säga att Syndikalisterna var 1500 vänsterpartiet 1800, kommunistiska partiet 1000 och rättvisepartiet 400. sossarna var omkring 5000 på götaplatsen. Sen kan man väl inte säga att det var 100 på sp möte då det var typ 100 på hela torget vid talet med alla organisationer.

Kommentarer är stängda.