Federley också oduglig som affärsman

Inte nog med att Fredrick Federley är oduglig och opålitlig som politiker, han är också totalt okunnig och inkompetent när det gäller att driva företag. Som Katrine Kielos skriver i en verbal avrättning i Dagens Arena:

Den enda affärsidé som Fredrik Federley och Dominika Peczynski hade när de öppnade grönsaksverksamhet vid Stureplan var att inte teckna kollektivavtal. Eftersom det där med företagande inte visade sig vara lika glamoröst som i en Ayn Rand-roman (trots att de anställde ideologiskt renläriga CUF:are) upphörde affärsverksamheten efter bara tre månader.

Varken Federley eller Peczynski hade investerat några pengar i salladsbaren. Köpesumman på 300.000 kronor hade en tredje delägare gått in med. Det hela var mindre Ayn Rand och mer Alexander Dumas: ”Företagande? Det är enkelt. Det är andra människors pengar. ”

Eller som Göte Kildén på bloggen Kildén & Åsman uttrycker det:

Stillsam barockrealism på 1600-talet av den spanske målaren Sánchez Cotán kallad ”kålhuvud, melon och gurka”. I blickfånget finns också ett äpple. Fina ingredienser för en försommarsallad. En helt annan fråga är om ett kålhuvud på egen hand kan klara av att sköta en hel salladsbar?

Nej. Naturligtvis inte. Framförallt inte ett politiskt kålhuvud som Fredrick Federley. Centerpartistisk påläggskalv, riksdagsman och ordförande i centerrörelsens ungdomsförbund. Dessutom känd lebeman från lekarna på Stureplan.

Vi har också många gånger sett hur okunnig karln är om Mellanöstern, hur han kramar diktaturer och utropar förtryckare till hjältar. Månne är han Sverige sämste och odugligaste riksdagsman. Kanske bättre för landet om vi gav honom förtidspension så att vi kan begränsa skadeverkningarna när han försöker uträtta nåt. Det blir nog billigare. Men det är han ju mot. Ställ honom på gatan då, så får han se om det sociala kan tänkas hjälpa honom.

Intressant?
Bloggat: Jinge, Alliansfritt, Dagens Konflikt, Paolo Pissoffi, Kim Müller, Arbetarperspektiv,

Borgarmedia: SVD, AB, DN, HD, SDS
Andra bloggar om: , , , , , , , ,

Advertisements
 • kenneth

  Från början trodde jag Federley var en hårt arbetande idealist, nu vet vi att han är en hårt arbetande karriärist. Inget fel med det, förutom att han visar att han inte står för nåt, tappar all sin trovärdighet och inte tas på allvar.
  Inget fel med det.
  alls..
  eller?

 • Anders

  /* En diskussion om Socialistiska Partiet är off-topic i samband med detta inlägg*/ #AS

 • Pingback: Falske Federley - styrd av pengar och karriär | Svensson()