Hells Angels-anknuten klubb i gangsteruppgörelse

I torsdags sköts en ung man ihjäl i en förort till Köpenhamn. Det har visat sig att mordet är ett gangstermord där de misstänkta verkar tillhöra ett gäng med anknytning till Hells Angels, AK 81. Mordet är ett av många våldsdåd i Köpenhamn under detta år där skjutvapen använts. Något som blivit allt vanligare i Köpenhamn enligt tidningarna. På det sättet börjar den den danska huvudstaden likna Göteborg.

Det hela kan var ett inslag i ett krig mellan olika grupper och den danska polisen fruktar nu att det kan bli fler mord, som hämnd, eller som fortsättning.

Samtidigt som antalet våldsdåd i Köpenhamn, där skjutvapen används, ökar, ser vi också en ökning av vapenbeslagen i Sverige. Det verkar som om överblivna vapen sen kriget i det forna Jugoslavien alltmer hamnar i Norden och sen används av oliak gangstergäng i uppgörelser och vid rån etc. Vilket ju inte känns så väldigt kul.

Intressant?
Borgarmedia: PDK1, PDK2, PDK3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Varför ska dessa gäng alltid göra upp?

 • Nom-de-Guerre

  Camilla: Prestige, pengar, hämnd.

 • Victor

  Kamp om hashmarkedet efter Christianias lukning.

 • Mike

  Jag citerar ur Hjalmar Söderbergs Doktor Glas

  Man vill bli älskad,
  i brist därpå beundrad,
  i brits därpå fruktad,
  i brist därpå avskydd och föraktad‚Ķ

 • Pingback: Svenskar fast för rån i Danmark | Svensson()

 • Pingback: Ytterligare två skjutna i Göteborg | Svensson()

 • Måste säga att din kritik är i lamaste laget Anders!! Är du feg eller orolig för represalier från HA? Förressten…AK81 är ingen klubb utan enbart löst sammansatta och enskilda individer som vägrar låta utländska ligor ta över intressen som redan styrs utav de inhemska.