8 danska poliser störde Reclaim The Streets i Malmö

Under Reclaim the Streets gatufest på fredagskvällen i Malmö upptäcktes totalt 8 danska civila poliser i anslutning till festen. De identifierade sig för svensk polis, berättade för svenska polisen, för svenska journalister och för mig att de var i Sverige i tjänsten. De observationer jag gjorde av dem tyder också på att så var fallet, då de uppenbart arbetade ihop för att övervaka demonstrationen. Så vitt jag förstod var de också beväpnade. Den svenska polisen hade inte godkänt någon närvaro av dansk polis i Malmö.

At de var i Sverige i tjänsten förnekas dock av Köpenhamns polismästare Per Larsen. Men det spelar egentligen ingen roll vad han säger. Deras uppförande och deras befäls uppförande tyder på att de var i tjänst i Malmö. De bröt genom detta mot en mängd svenska lagar. Faktiskt gjode de sig skyldiga till en rad grova brott som i normalfallet skulle lett till fängelsestraff. Brott mot vapenlagen är ett sådant brott. Beväpnad dansk polis i Sverige är att jämföra med ett gangstergäng och inget annat. Det finns också upgifter om att de danska poliserna gjort sig skyldiga till misshandel av danska aktivister under sitt olagliga besök i Malmö.

Intressant?
Bloggat: Roya,
Läs mer: Modkraft1, Modkraft2
Borgarmedia: SDS, PDK1, PDK2, KVP, PDK3,

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

PS. En liten uppdatering. Eftersom det inte går att bevis att de ahde vapen eller att de misshandlat någon så har de danska poliserna inte heller begått några brott. Jag blev nog lite väl upphetsad där. Att ljuga om att man är i tjänst är tydligen inget brott vad jag förstår. DS.

Advertisements
 • De omtalte betjente – eller i hvert fald visse af dem – er forhadte i det danske aktivistmilj?? på grund af deres overdrevne brutalitet og hensynsl??se magtmisbrug. Hvis du eller andre kan vidne på, at disse civilkl?¶dte politifolk har påstået, at de var tilstede i embeds medf??r, kan det komme til at betyde meget for at rense ud i de brodne kar i det danske politi.

 • Anders_S

  Självklart kan jag vittna om det. Det var jag som pekade ut dem för den svenska polisen och fick dem bortkörda. Det finns också en svensk journalist som kan vittna om det. Till honom sa de att de var där i tjänsten.

 • Tommyboy

  Hvis nogen tror det får konsekvenser for disse selvbestaltede venstrefl??js ”spioner”, så er de sgu’ noget glade i deres hoveder..

  Disse aktive betjente sl?¶ber rundt på partibogen fra KU, VU og DF. De kupper sig til tillids poster i etaten og er generalt ur??rlige.

  Hvem vil med til Cuba?

 • Det lyder godt. Det er dog vigtigt at finde ud af, om det er de samme betjente, som optrådte i civil og altså fritids-spionerede. En af dem er kendt for tidligere at have fors??gt at infiltrere demonstrationer.

  Var denne betjent mellem de folk, der påstod at v?¶re der i embeds medf??r?

  http://a175.ac-images.myspacecdn.com/images01/108/m_d63be7bc7764979d8b4f49e9838b715e.jpg

  http://www.esromff.dk/images/Torsdags%20Demo%2014%20juni%20037.jpg

  Manden er indsatsleder ved K??benhavns politi og er kendt for sin us?¶dvanligt brutale stil over for venstrefl??jens demonstrationer og events. Han var endvidere indsatsleder på en politiindsats nytårsnat 1992, hvor dansk politi myrdede en ung venstrefl??jsaktivist. De ansvarlige fik ingen straf.

 • Pingback: Så gick det till med de danska poliserna | Svensson()