10 år sen branden

Det är snart tio år sen Göteborg drabbades av en av de största katastrofer som någonsin drabbat staden. En katastrof som dödade 63 ungdomar och skadade många andra, de flesta från förorterna i nordöst. En katastrof som förändrade hela Göteborg och som lever i de flesta göteborgares minne på ett eller annat sätt. De flesta känner eller känner till nån som förlorade någon anhörig eller kompis i branden eller så har mn nån bekant eller bekants som var på festen. Om man inte själv är direkt berörd förstås.

Själv befann jag mig på båten till Danmark när nyheterna om branden kom. En person i mitt sällskap hade kompisar som var på den fest där branden bröt ut. I veckan som kommer ordnas en stor mängd aktiviter för att minnas den katastrofala händelsen för 10 år sen. En av två stora sentida händelser, den andra är Göteborgshändelserna 2001, som skakat om och delvis format det moderna Göteborg. Jag tror att alla människor i Göteborg vet vad de gjorde dagen efter branden för 10 år sen. Var de befann sig när nyheterna kom. Och jag tror ingen som levde i Göteborg då kommer att glömma bort den dagen och det som inträffade.

Läs hela Göteborgs-Postens reportage.

Intressant?
Borgarmedia: GT1, GT2, GT3, SVD, DN,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Advertisements