Israel bombar civila med flit

För mig är det uppenbart att Israel med flit bombar och beskjuter sjukhus, FN-byggnader, ambulanser, FN-konvojer, civilpersoner osv. Och att man sen rutinmässigt hävdar att någon sköt på dem från den aktuella byggnaden. Så var det också denna gång, Ehud Olmert hävdade att det sköts från byggnaden. Men nåt gick fel, för Ehud Barak sa att det var ett misstag och bad om ursäkt. Men det hela visar att vi inte på något sätt kan lita på vad de israeliska ledarna och deras papegojor i väst säger. För det mesta är propagandalögner avsedda att få oss att acceptera massmordet och krigsförbytelserna i Gaza.

Intressant?
Bloggat: Pissoffi, Röda Malmö,
Borgarmedia: AB, DN, VG,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Helge

  Det är helt uppenbart att Israel gör det avsiktligen. Det är avskyvärt och visar vilket förakt Israels ledning har för FN. Förvånande att de ens bryr sej att be om ursäkt men det är väl bara för att de inte har något alternativ ur PR synpunkt.

 • Jag följde siffrorna och i början var det 20% civila offer, sen blev det att 1/3 av offren var civila, och nu sägs det att offren som är civila är 40%. Ju längre in i konflikten vi kommer desto fler civila offer och varje gång Israel får koordinaterna till FNs byggnader, så går de och bombar dem sönder och samman. Ingen tvekan att det är med flit som det här görs

 • Bengt F

  Bahlool, tror du verkligen på fullt allvar att Israel inte har komplett satellitdata över konfliktområdet?

 • Micke

  Läsvärd artikel:

  http://sabbah.biz/mt/archives/2009/01/15/norman-finkelstein-the-facts-about-hamas-and-the-war-on-gaza/

  The record is fairly clear. You can find it on the Israeli website, the Ministry of Foreign Affairs website. Israel broke the ceasefire by going into the Gaza and killing six or seven Palestinian militants. At that point-and now I’m quoting the official Israeli website-Hamas retaliated or, in retaliation for the Israeli attack, then launched the missiles.

  Well, the record shows that Hamas wanted to continue the ceasefire, but only on condition that Israel eases the blockade. Long before Hamas began the retaliatory rocket attacks on Israel, Palestinians were facing a humanitarian crisis in Gaza because of the blockade. The former High Commissioner for Human Rights, Mary Robinson, described what was going on in Gaza as a destruction of a civilization. This was during the ceasefire period.

  Läsvärd sida, med många källor. Bl.a. ser vi en jämförelse mellan Palestina militära styrkor, vs Israels.
  http://www.NormanFinkelstein.com

 • Kenneth

  Israel har exakta koordinater på t.ex. FNs byggnader i Gaza. Ändå är det helt klart så att de avsiktligt angriper även sådana byggnader. Man gör inte ”misstag” så många gånger.
  Andelen civila offer ökar också som sagt. Det är antagligen en ännu större andel. Jag har läst en hel del på nätet och vad jag läst av ex.vis militära bedömare så är antalet dödade av Hamas milismän högst ett hundratal. Resten är civila. Hamas kan inte besegras på detta sätt, de stärks istället. När israelerna tvingas dra sig tillbaka kommer Hamas att utropa seger.

 • Berit Sjöberg

  /*mitt inlägg handlar om övergrepp som Israel begått. Kommentera gärna det istället för att skriva haranger om Hamas*/ #AS

  MVH berigate

 • Då är det ju ännu värre ifall de har både satellitbilder och får information från FN om vart de civila är, och ändå går och bombar dem. Vart försvann deras ”kliniska” precision?

 • portolanseglaren

  -Javisst bombar de med avsikt! Minns ni inte FN-posteringen, observatörspost, som Israel precisionsbombade efter att ha granatbeskjutit kullen i flrar dar, ideligt nerringda av FN. Fyra man dog då.
  Israel ger helt fan i annat än sitt eget fundamentalt orttmätiga intresse, nämligen att skapa en stat för ett folk på ett annat folks mark. Folkrätten finns, bronsåldersfantasierna är just det.
  Israel bekrigar ett folk, vapen eller inte, ung eller gammal, man eller kvinna, spelar ingen roll.

 • portolanseglaren

  -Alltså FN-posteringen i södra LIbanon 2006.

 • Marie

  Glöm inte att även läsa på http://english.aljazeera.net/ för att hålla er uppdaterade! Free Palestine!!!!!

 • Strutsman

  Ju längre det här pågår, desto osmakligare blir det. Ser du inte själv vad du håller på att bli?

  Varför hetsa och göra saken värre än den faktiskt är? Vad är det för hat mot Israel som gör att du väljer att misstro dem så? Jag är mycket kritisk mot Hamas, men tror faktiskt inte att de egentligen vill döda varenda jude.

  Räcker det inte med att anklaga Israel för de misstag som faktiskt görs? Det är ju också fel och tragiskt. Men att gå därifrån till att säga att de siktar på civila är att gå över gränsen. Möjligen finns det enskilda soldater som gör sådant, och det är ju trots allt betydligt större chans att de döms för det om de är israeler, än om de är terrorister eller militante Hamasanhängare.

  Och oavsett de exakta detaljerna i varje enskild strid är det Hamas som bär skulden till den här konflikten. De bör genast lägga ner sina vapen och låta en seriös polismyndighet ta över säkerheten i Gaza.

 • RikMatts

  Sionisterna börjar bli lite nervösa nu när det inte längre är helt säkert att USA vill, eller kan, backa upp dem i varje läge. Bolsjevikernas Sovjetunion hade bestånd i 74 år, men då hade de också tillgång till stora naturtillgångar, inte minst oljan. Sionisternas Israel saknar i stort sådana resurser, utan är beroende av USA:s välvilja och förmåga.

  Dryga 60 av ”realt existerande sionism”. Slår de 74 år av ”realt existerande socialism”? Jag tvivlar.