Fler poliser med dåligt omdöme

Ytterligare ett par poliser med dåligt omdöme har avslöjats i Malmö. Denna gång har de filmat en knarkpåverkad man som man fört till psykakuten. Händelsen anmäldes av vårdpersonalen men utredningen har lagts ner. I brist på bevis, som så många andra utredningar mot polisen.

Med tanke på de senaste veckornas ständiga avslöjanden om oegentligheter och olämpligheter från polisers sida är det faktisk hög tid att något görs. Den utredning som rikspolischefen Bengt Svensson lovat kanske borde ta ett bredare grepp och också utreda polisen allt tydligare attitydproblem. Det är också dags för justitieminister Beatrice Ask att föreslå en fristående utredningsenhet för att utreda polisers brott.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Anders Berg

  Polis slakt!!
  Jornalisterna slaktar just nu Poliser. För några veckor var det en författare som kom under deras knivsegg!Visst har Poliserna trampat över ibland, men tjuvar o banditer samt invandrare vaktas med näbbar o klor av jornalistkåren.Poliserna får snart inte andas utan att bli anmälda för misshandel eller bli kallade för rasiter. Ingen mer än jornalister får tycka i detta land.

 • elon

  Vad tycker du om att demonstranter kallar poliser för grisajävlar?
  Det kan finnas muslimer bland poliserna!

 • Sofie

  @ Anders Berg & elon

  Även om ni inte verkar uppröras av polisens agerande så hoppas jag att ni förstår att det verkligen inte är bra för deras rykte.
  Och vi vill nog alla, höger som vänster, ha en polis med gott rykte.

 • elon

  Jag upprörs både av polisernas uttalanden och av mobben som använder grisajävlar som argument.
  Jag kan faktiskt uppröras av båda sakerna!

  Kan ni det Sofie och Anders?

 • Anders_S

  elon: jag blir inte uppröd av grisjävlarskylten. Nej, men självklart blir jag upprärd om någon kallat poliser för ”hora” ”rasist” och liknande (detta hände i samband med motdemonstrationen mot pro-israel-demon).

 • Anders Berg

  Klart att vi ska ha bra poliser och dom flesta är ju bra!!
  Tycker bara att hetsjakten på olika grupper eller yrken går för långt!! Har själv ”ungtuppar” i mitt företag men dom märks ju inte på samma sätt som en polis som öppnar käften vid fel tillfälle där tex arbetskamrater tjallar precis som dagisbarn.

 • trassel66

  Det finns poliser i andra län inte i bara skåne som inte riktigt vet vad dem gör.
  Tar du på dig tex rastakläder, med Bob Marley tryck, då är du en missbrukare.
  Vissa poliser har kanske valt fel yrke.

 • Danne

  Men Svesson då. Är du igång och generaliserar?
  Enligt vänstern får man ju inte generalisera. Alla människor är individer. Gäller kanske inte alla. Rika, judar och poliser får man tydligen generalisera om.

  När hundratals vänsteranhängare misshandlar och slår sönder så är det bara pojkstreck. Några få som håller på. Men när ett par poliser gör något så är hela poliskåren sjuk.

 • Anders_S

  Danne: Jag har då aldrig skrivit att alla poliser eller hela polisen är sjuk, bara att problemet är utbrett. Du vet också sen tidigare att jag har god kunskap om polisen och delvis också insyn.

 • Problemet är väl ändå att dessa personer ska ha större tålamod och vara bättre än vanliga medborgare. De ska lämna sina fördomar och sin ”jargong” borta från yrket. Det är en stor fara ifall polisen beter sig som gemene man och misshandlar, hotar och använder sig av rasistiska och sexistiska skämt.

 • Apan

  Anders Berg. Ja det skulle vara intressant att se en undersökning av hur många journalister som inte betalar TV licens, super, slår sin fru/man/barn, fifflar med skatten och kör för fort. Dessa ”moralens” väktare behöver också ha en god moralisk kompass för sin och kårens trovärdighet. Jag tror ju nu att journalister liksom poliser är som folk är i gemen. Dessa supermänniskor som efterlyses finns ju inte i verkligheten. Det blir då viktigare att kunna skilja på sin personliga åsikter och tyckande och tänkande och handla professionellt i sin yrkesutövning.

  Journalister är nu på jakt efter poliser och en hel yrkeskår får stå med skammens rodnad för några rötägg. Ingen större skillnad mot när man opponerar sig emt generaliseringar och stigmatisering av invandrare enligt mitt sett att se det.

 • Tror ni att journalister verkligen kommer undan med skit på samma sätt som alla de här poliserna, där man får höra undersökning nerlagt nerlagt nerlagt?
  Här har vi bevis på vad poliserna gör, och allt ni snackar om är att ni ”tror” det är likadant bland journalistkåren…kom med bevis och fakta eller håll tyst 😉

 • G.Berg

  vad är problemet? Installera videoövervakning i ALLA bilar och utrymmen, där omhändertagna och poliser vistas samtidigt. Inrätta en oberoende nämnd för skattebetalernas klagomål över polisens agerande, varje gång dom håller på med olika upptåg eller skjutsa hem – på betald arbetstid – en berusad kollega som i sin fritid tafsa på en kvinna i krogkön istället för att låta honom sova av sin rus i fyllecellen som alla andra hade fått göra, osv, osv. så uppfylla dom inte det krav som skattebetalerna kan ställa till dem, nämligen på ett så professionellt sätt som möjligt skydda allmänheten från brott och sluta ”leka polis” istället för att VARA polis – som är ett uppdrag från skattebetalarna och borde stå i anställningsvillkoren

 • Kristoffer

  Nu är det ju en myt att poliser kommer undan med allt. Visst får man höra att förundersökningen mot en polis läggs ner ofta. Men nästan aldrig får man höra om dem som inte läggs ner. Dessutom så är väldigt många anmälningar mot poliser ren bullshit. Vi anmäls för olaga intrång efter var och varannan korrekt husrannsakan, olaga frihetsberövande och misshandel efter gripanden och omhändertaganden osv osv. Dessutom så krävs lika mycket bevis för att fälla en polis i tingsrätten som det krävs för att fälla någon annan.

 • Nu är det inte förundersökningana som är det intressanta utan fällningarna. Vid hur många fall då åtal väckts fälls en polis? Är det fortfarande så statistiskt sett så att ett fåtal poliser drar på sig de flesta anmälningarna, men ändå ständigt frias?

  Vi vet att många anmälningar är rent bullshit. Och vi vet att många anmälningar aldrig görs eftersom det inte är någon idé att anmäla en polis. Det krävs betydligt mer för att fälla en polis eftersom polisen i allmänhet är nykter, men inte anmälaren, och eftersom domstol tar större hänsyn till polis vittnesmål.

  På Baseboll-ligetiden fälldes en enda polis vid 100 åtal för misshandel. 1% alltså. Då kom faktiskt poliser undan med nästan allt. Om det fortfarande stämmer vet jag inte.

 • Pingback: Polisen har bekymmer | Svensson()

 • Vad håller poliserna där nere i malmö på med egentligen. Jag vet sedan tidigare att det finns rasister bland malmöpolisen, men så här kan det ju inte forstätta

 • Apan

  Bahlool: Av samma anledningen som poliser tar hand om sina kollegor så täcker även journalister för sina kollegor. Journalister har också en särställning i samhället som något av samhällets granskare. Vem granskar granskar och kan åtnjuta samma privilegier som dessa ? Skall inet journaliste hårdgranskas liksom poliser, politiker, läkare och andra med viktiga samhällsfunktioner ?

 • Apan alla ska granskas, utan undantag. Jag tror inte att de håller varandra om ryggen, eftersom de har så skilda politiska lojaliteter.

 • Gerd P

  Nya rapporter varje dag om poliserna.
  Nu är det Hallands tur.

  ”Hallandspoliser JO-anmälda
  Hotade 22-åring med psykvård

  Hallandsnytt kan berätta om ännu ett fall med poliser som uppträder på ett olämpligt sätt. En ung man anser att han kränktes och hotades i en trafikkontroll i Varberg efter att han frågat efter polisens legitimation.
  Nu utreder JO fallet……”

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=60664&a=1441210&lid=senasteNytt_808261&lpos=rubrik_1441210
  Hallandsnytt

  och

  Halmstad
  Poliser misstänks för misshandel

  Flera poliser i Halmstad misstänks för misshandel av en berusad man i samband med ett omhändertagande. En förundersökning är inledd gällande misshandel och tjänstefel.

  http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=60664&a=1440887&lid=senasteNytt_808261&lpos=rubrik_1440887
  Hallandsnytt

  Det tar sej, sa han som hade eld i håret

 • Gerd P

  Och en till.
  Skånepolisen har problem med det etniska igen.
  En chef.

  ”Polis efterlyste ”neger” i mejl

  Ännu ett fall av olämpligt språkbruk har uppdagats inom polisväsendet. ”En neger iklädd militärgrön jacka” – så beskrevs en man på ett fotografi av en chef inom Landskronapolisen.

  Bilden hade hamnat på polisens anslagstavla efter det att en kvinna förra söndagen blivit rånad med en pistol. Polisen, som var i arbetsledande ställning, ville veta mer om fotot och skickade ut ett mejl till poliser i yttre tjänst, skriver Helsingborgs Dagblad på nätet.

  ”På whiteboarden vid avrapporteringsplatserna sitter ett foto på en neger iklädd militärgrön jacka. Detta foto fanns i en av radiobilarnas kameror. Vem har tagit bilden, vem föreställer det mm? I ett personrån i söndags var en av gärningsmännen neger iklädd militärgrön (enfärgad) jacka. . .”

  Martin Permén leder polisens värdegrundsarbete vid Rikspolisstyrelsen och anser att det är ett exempel på en olycklig beskrivning av en mörkhyad man.

  – Det är konstigt att en polis gör en sådan beskrivning när alla vet att vi inte ska använda ordet neger, säger Permén till tidningen.

  Mejlet ska nu utredas av polisens internutredningsgrupp.”

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2457253.svd

  Och så ska dom utreda sej själva igen -det går säkert bra för den chefen.