Humanitärt bistånd inte terrorism

I rättegången i Malmö mot Al-Aqsa spannmål har den åtalade friats från brott. Det var bra och vi kan konstatera att humanitär hjälp trots farhågor därom inte har kriminaliserats. Inte ännu kanske man ska säga. För så som den borgerliga regeringen håller på så är det väl bara en tidsfråga innan även humanitär hjälp och solidaritet är brottsligt, för att inte säga terrorism.

Åtalet i Malmö borde faktiskt aldrig ha kommit till stånd. Det var omdömeslöst och felaktigt av åklagaren att ta upp och driva målet. Det borde ha lagts ner efter en tids förundersökning. För som Malmö tingsrätt konstaterar:

Men eftersom Hamas har ett så stort stöd är det fullt möjligt att det kan finnas Hamassympasitörer och Hamasaktivister även i andra organisationer i området, påpekar domstolen. Det ”innebär inte att organisationen ifråga av denna anledning blir en del av Hamas”, skriver Malmö tingsrätt.

[…]

Malmö tingsrätt konstaterar att Hamas och Israel har ett förhållande till varandra som är krigsliknande. Att Israel har olagligförklarat organisationer som Malmöbon skickat pengar till anser domstolen därför helt saknar betydelse.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Röda Berget,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
 • WatchTower H

  Agnetha Hilding Qvarnström är en stor fara för vårt demokratiska system. Det verkar som att hon och SÄPO leder en egen agenda för hantering av terroistärenden. Objektivitet är en bristvara hos denna åklagare och säkert i hela organisationen för sk. ‚ÄúSäkerhetsmål‚Äù.
  Fantatstisk att skåda detta politiskt drivna spektakel med en Kristdemokrat med uppenbar fobi för muslimer och invandrare!
  AHQ kostar oss skattebetalare mångmiljonbelopp och det är skandal att vi avlönar dessa personer. En spark i baken och ut med henne och hennes kollegor i arbetslösheten, vilket blir billigare för oss. Pengarna behövs bättre i skola, vård och omsorg!!
  Det vore intressant att se om Khalid al Yousef kan få till en utredning om Grovt Förtal mot AHQ eller någon annan bakom anmälan om den påstådda terrorverksamheten.
  Polisanmälan mot AHQ borde även gälla för Grovt Tjänstefel, hon sätterigång åtal enbart för att sysselsätta sig själv och sina SÄPO-drängar!

 • Pingback: Rättegången mot TPB - några aspekter | Svensson()