Åtal mot rasistiska poliser inte nödvändigt

Att polisen i Skåne inte åtalas för det olämpliga och rasistiska språkbruket inom Skånepolisen internutbildning är väl kanske inte hela världen. Det viktiga är att det inte upprepas, att det inte förekommer i framtiden. Men en sak borde nog åtgärdas, för det är den som gjort att det inte går att väcka åtal.

Möjligheten att logga in som anonym användare i polisens interna datorsystem måste helt klart tas bort. Det är inte acceptabelt att en myndighet inte har verifierbara och kontrollerbara datorsystem. Om det också anonymt skulle gå att ta bort uppgifter om anmälda, ur utredningar och liknande så skulle det ju vara en ren katastrof som bäddar för korruption och dåliga utredningar. Jag hoppas att det inte är möjligt att göra så.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Kosmopolit

  Programvaran ar troligtvis ett standardprogram som kops over disk. T.ex. Exonaut.

  Den har typen av program ar till for ovningar. Det man gor ar att vem som helst med ratt tilltrade kan lagga in de ovningar dom vill med information i still med.

  Ovning omhandertagande.
  Speltid tis 0800-09:30.
  Omfang: Utryckning, omhandertagande, anmalan.

  Kalle Krusbar har varit pa efterfest och stjal nu alla hjartans dag dekorationer pa ett dagis. Kalle gor motstand och kommer att behova omhandertas.

  Inlagt av: Spelgruppen ID 168764.

  Den har typen av system har inte ett dugg att gora utredningar eller liknande. Det ar helt enkelt ett arkivsystem som tillater polisen att genomfora och spara ovningar. Anledningen till att det inte gar att spara ar antagligen att ingen har sparat en lista over vilket anvandar ID som vilken polis hade.

 • Anders_S

  Tack för informationen. Det var något sådant jag misstänkte.