Saabs kinesiska delägare och jobben i Trollhättan

koenigsegg.jpgDet visar sig att det inte är Shanghai Automotive Industry Corp (SAIC), utan Beijing Automotive Industry Holdings (BAIEC) som går in som delägare i Koenigsegg Group och ställer upp med de sista pengarna för att köpet av Saab ska gå igenom. Men några jobb lär det inte rädda. Inte i Trollhättan i alla fall.

baiec.gif

Fackordföranden för Metall på Saab i Trollhättan, Paul Åkerlund, fortsätter dock att uttala sig positivt om affären. Man undrar ju, antingen är karln mutad eller så är han inte så där värst smart. Det finns inga förutsättningar som jag kan se för fortsatt bilproduktion i Trollhättan. I alla fall inte i några större volymer och med nåt större antal anställda.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements