Sverigedemokraternas Mikael Jansson lever inte i verkligheten

Mikael Jansson som representerar Sverigedemokraterna (SD) i Göteborgs kommunfullmäktige vill uppenbart införa någon form av diktatur i Sverige, eller i alla fall i delar av Sverige. På något annat sätt kan hans förslag om utegångsförbud för ungdomar näppeligen uppfattas. Det är nämligen ett förslag som bara är praktiskt genomförbart om militärer patrullerar gatorna och demokratin inskränks. Fascism kanske man kan kalla det som Jansson vill ha. I dagens Sverige är det praktiskt ogenomförbart och dessutom skulle det vara utan någon som helst effekt på ungdomsorolighetrna, som ju ändå avtagit.

Polisen i Göteborg avvisar självklart den förvirrade SD:arens förslag om införande av en diktatorisk ordning i Göteborg:

– Utegångsförbud är inte något vi överhuvud taget reflekterat över, säger Mats Palmgren, polisintendent vid Västra Götalandspolisen.

Att en Sverigedemokrat kommer med förlsag om åtgärder som kräver ett åsidosättande av demokrati och frihet är i och för sig inget förvånande, speciellt med tanke vilka personer som döljer sig i partiets led. Personer som varit medlemmar i de nazistiska grupperna Nordiska Rikspartiet (NRP) och Nationaldemokraterna (ND) är nu förmodligen inget ovanligt i SD och även tidigare nazister kan ju ändra sig. Men Jimmie Åkesson har hävdat att sådana personer inte kan representera partiet och det har nu visat sig att han ljuger. Dessutom har han mage att försöka hävda att NRP och ND inte var resp. är nazister. Vilken hycklare, lögnare och pajas. Men, SD startade ju också som en nazistisk grupp en gång i tiden, så det hela är väl bara symptomatiskt för hur odemokratiskt det högervridna och fascistiska partiet är.

När det gäller ungdomsoroligheterna i Göteborg, som sagt har avtagit rejält under senare tid, så har polisen gripit 4 misstänkta för en av de allvarligaste händelserna, stenkastningen mot en brandbil i Hjällbo. Det återstår att se om man fått tag på rätt personer eller inte.

Intressant?
Bloggat: Hankins,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Dessutom ska ju en person som varit medlem i NRP representera SD i kyrkovalet. Jimmie Åkesson säger att han inte kan ”definiera” NRP riktigt, i ljuset av att han sagt att ingen med nazistisk bakgrund kan representera hans parti.

  NRP, själva definitionen av svensk nazism. I så fall ifrågasätter jag starkt den tjocke skåningens förmåga att sköta sin ekonomi utan god man.

 • Lena i Göteborg

  Utegångsförbud har talats om nyligen inom FP också (http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_2849755.svd) inget nytt med andra ord. Du må ogilla SD men det finns uppenbarligen ett behov hos det svenska folket som inte är tillgodosett av de andra partierna. Att spendera en massa tid åt att hacka på individer inom politiken ger inte svensken något av värde. Det är frågor inom politiken som är av värde för svenska folket som vinner i slutändan. Visa mej en politiker som inte ljuger!

 • suka

  Bara för att media anser det som ett naturligt inslag i det nya sverige med ”ungdomsoroligheter” och rapporterar om det mindre och mindre så betyder det inte att de avtagit.
  Förvisso anser jag att det är rätt att inte ge utrymme åt dem i media. Det eldar bara på de småliven.

 • Anders_S

  Lena: Ja folkpartiet är inte så mycket bättre uppenbarligen. Men så har de ju också en Mikael Jansson i Göteborgs kommunfullmäktige.

 • Anders_S

  Suka: Jag bor i Göteborg och har ögon att se med och öron att höra med. Det har blivit mindre. Jag har vänner eller kontakter i de flesta förorter.

 • Lena, du menar att det finns ett behov för mig i Stockholm att införa utegångsförbud i Götebort? Hos ”det svenska folket” alltså?

 • Lena i Göteborg

  Hampus, jag sa att SD och FP har pratat om utegångsförbud. jag sa inte att jag pratat om det eller var för det. Det var bara i respons till bloggen. Jag har ingen åsikt där för närvarande om vad som kan vara bästa lösningen. Kanske du har det?

  I övrigt kan man inte påstå att oroligheterna avtagit efter bara 2-3 dagar. Det återstår att se.

 • Gais-Åke

  Borgholms kommun lever kanske inte heller i verkligheten?

 • Ja, självklart har jag en åsikt. En kollektiv bestraffning som utegångsförbud innebär hör till diktaturer. Sådana brukar både SD och FP stödja och båda tillhör våra mer rasistiska partier, så att de båda framför liknande förslag är inte underligt.

  Vad menade du med ”det svenska folket” då? Skåningarna?

 • daniel

  kan inte föräldrarna tag ansvar för sina minreåriga barn så måste samhället tvinga dom så länge det medför hot mit sammhället… och framför allt när det gäller hot mot viktiga samhällsorgan!

 • Maria

  @ Lena i Göteborg

  ”Visa mej en politiker som inte ljuger!”

  Det största problemet är inte att SD ljuger, utan att de öppet accepterar nazister.

 • Anders_S

  Gais-Åke: Det verkar så , ja.

 • Anders_S

  Lena: Oroligheterna har pågått i snart en och en halv månad. Började i Backa, därefter Biskopsgården, Tolered, Bräcke, Sannegården, Tuve, Tynnered, Högsbo, Frölunda, Hjällbo, Hammarkullen (och här nånstans börjar riksmedia skriva om det), Kortedala, Bergsjön, Gårdsten. Hela tiden sakta minskande i omfattning. De var värst innan skolan började. Sen har det sakta men säkert avtagit.

  Var har du gömt dig nånstans?

 • Per

  Utegångsförbud efter kl 22 för ungdomar under 16 år var vanligt på många håll i USA på 70 talet när jag bodde där. Det funkade utmärkt. En siren ljöd och blev signalen att det var dags att dra hem. Om polisen fick syn på en så körde de hem en och föräldrarna fick böta.

 • Anders_S

  Per: Det säger en del om USA och hur verkligt fascistiskt det landet faktiskt var och ibland är. Apartheidlagarna gällde väl också fortfarande då på många håll vad jag förstår.

 • peerpede

  Patrik Ehn som det rör sig om och som sant nog var med i Nordiska Rikspartiet på åttiotalet var efter det medlem av centerpartiet en lång rad år och bestred ett antal förtroendeposter.
  Detta faktum verkar samtliga SD-belackare att förbigå.
  Om det är ren okunskap eller medvetet skal jag inte säga, men i mina ögon är det bara patetisk att inte ha hela bilden klar när man som Svenssson går hårt ut och låter halva sanningen är hela sanningen.

 • Hugo Olsen

  Personen i fråga var efter sin tid i NRP medlem i Centerpartiet, där han hade flera betydande uppdrag i många år, innan han gick med i SD. Centern är ett väldigt rasistiskt och nazistiskt parti, eller hur? Som vanligt är inte vänsterfolk intresserade av någon källkritik och fakta, bara av smutskastning och påhopp.

 • Anders_S

  Hugo och peerpede: Jag har inte framfört några som helst klagomål på att han varit med i NRP och numera är med i SD. Jag konstaterar att sådant förmodligen är vanligt och att även nazister ändrar sig. Att jag sedan låter min misstänksamhet mot mannen synas är väl något som antagligen kan förlåtas mig.

  Däremot så har jag kritiserat Åkesson för att han ljugit. Han har uttyckligen sagt att sådana personer inte ska få representera SD. Vidare har jag kritiserat Åkesson för att han försökte framställa NRP som nåt annat än nazister. Det var oärligt och felaktigt. Ytterligare en lögn från Åkesson alltså.

 • Maria

  @ peedpede och Hugo

  Tack!
  Jag visste inte att han hade varit med i C också.
  Ska genast inkludera C i belackningen och smutskastningen.

 • Pingback: Otäckt, otäckt « Mattias Svensson()

 • Svensson tål du fakta och källhänvisning?

  Citerar:

  ‚ÄùProgrammet Adaktusson rapporterade på tisdagskvällen att kyrkovalskandidaten Patrik Ehn tidigare varit med i Nordiska Rikspartiet.‚Äù

  – Det stämmer, jag gick med i NRP som tonåring (15 år) 1985 och var med i några år. Sedan dess har jag under många år representerat Centerpartiet både på lokal nivå och i internationella sammanhang, förklarar Ehn.
  Efter avslutade universitetsstudier i Uppsala fick Ehn anställning som CUF-ombudsman i Bohuslän i mitten av 90-talet. Därefter satt han i styrelsen för Centerpartiet i Göteborg och Västra Götaland. 1999 började han arbeta som lärare i Skövde och efter ett par år valdes han till ordförande för Centerpartiets lokalavdelning.

  – Skulle jag beskriva mig själv i imperfekt är det som före detta centerpartist. Så sent som igår gladde jag mig åt att min gamla norska centervän Per Olaf Lundteigen från Buskerud återvaldes till Stortinget, avrundar Ehn.

  /*Jorma., jorma, du vet, inga länkar till främlingsfientliga sidor, citatet är från SD-kuriren*/ #AS

 • Anders_S

  Jorma och andra: Återigen. Jag har inte kritiserat det faktum att Ehn är kandidat. Männiksor kan ju ändra sig. Dessutom är det självklart vanligt me den typen av bakgrudn i SD, då SD nrä det grundades en gång i tiden var en nazistiska organisation.

  Jag har däremot kritiserat Åkessons oärlighet och lögner. Han ljög om att sådna som Ehn inte skulle få reprsentera partiet och han försökte påskina att NRP inte var nazister. Dumheter, oärlighet och trams. Han är inte trovärdig som partiledare och därmed blir partiet inte trovärdigt.

  Läs nu mitt inlägg igen.

 • Tack Anders, jag gläds över att du faktiskt inte använder censur som vapen emot fakta. Tyvärr så glömde svensk media förmedla om att Patrik Ehn var 15 år då han var nazze, idag är han 39. Märkligt är att man inte tar upp att det finns en ”nazist” i miljöpartiet? KÄLLA:http://www.nt.se/nyheter/artikel.aspx?articleid=3100256
  Lika patetiskt blir det när nu helt plötsligt en Centerpartist börjar skämmas….antagligen mer för att den fd ”nazisten” har övergett borgerligheten och då framförallt just Centerpartiet. Fast jag och många andra undrar över en sak…var inte Patrik Ehn ”nazist” under alla de år han var verksam och högt uppsatt inom (C)? Eller passade detta in i att Centern tidigare var rashygienister och pådrivande sådana? Ja inte vet jag, men en sak är säker och det är att jag ger inte fem öre för de borgerligas ”hederlighet” eller ädla trovärdighet. Falska förbannade hyckelparasiter på de lågställda är vad de är hela bunten!!

  sorry…är lite bitter bara.

 • Anders..Jimmie har inte ljugit om något. Patrik Ehn var ett barn på 15 år när han var nazze tänk på det. Senare fick han lite mer vett när han klev in i vuxenvärlden som du säkert vet. När SD har kollat upp Ehn så har man inte kollat hans barndom utan snarare vad han åstadkommit senare i livet. Tycker det är lite för långt att gå om man ska börja döma folk efter hur de var som barn och därmed stämpla dessa resten utav livet, eller vad säger du? Nu har inte du gjort det i ditt inlägg skall tilläggas, men så är tongångarna på nätet just nu. Sedan om de andra vilket jag inte ens har läst om vilka de är….men däremot så ser jag det som en mognad att ta avstånd ifrån NDs politik. Däremot så ser jag inte vad media mfl ser i ND, därmed inte sagt att jag någonsin skulle sympatisera med dessa. speciellt inte när man påstår att en oarisk inte kan kunna representera ett nationellt parti??? Jävrigt hycklande när man har en Vavra Suk högt upp i partiet. och jag förstår att en del inte går på deras skitsnack och därmed engagerar (stavas det så?) sig i SD istället. I SD struntar man i folks etnicitet och det är jag övertygad om att även du vet Anders…det är andra värderingar som spelar in. Å andra sidan så vet du om nån var jag står i den hästlängden 😉

  Nåväl nu ska jag ta en kvällsfika med familjen, ha en bra kväll du gamle motargumentatist /Jorma

 • Ett tillägg innan det är kväll!

  Sverigedemokraterna har ALDRIG varit en nazistorganisation! Var har du fått det ifcrån Anders? Några bla Anders Klarström hade tidigare varit nazzar men partiet har aldrig någonsin varit en som du skriver nazistisk organisation, och detta kan du även höra med Daniel Poohl om. Inte ens partiets föregångare Sverigepartiet var någon nazzeorganisation, sedan vad enskilda stod i sina sympatier på den tiden får stå för dem. Något som jag egentligen struntar fullständigt i då jag definitivt hade mina sympatier mer åt vänster på den tiden.

 • Mormor-farmor lägger sig i! När barnen ska gå till skolan och sköta den,bör de gå och lägga sig i tid och inte vara ute på nätterna och göra ofog! Det är många dåliga betyg satta idag och många kan ju inte läsa läxan de ska lära sig..är det inte bättre att det finns fritidshem öppna för läxläsning och disiplin..alla har sina ”nallar” och leker med i tid och otid..Dubbelarbetande föräldrar har dålig koll på sina barn,så det är inte konstigt att defår springa vind för våg och i trånga lägenheter tycker de inte att de kan andas i..FLERA FRITIDSGÅRDAR!

 • Anders_S

  Jorma: Min uppfattning om partiets förflutna står kvar efter att jag läst historien igen, på Expo och på Wikipedia.

 • Ja. Det var samma sak på den tiden som det är nu; tillräckligt stor skillnad på partiprogrammet och flertalet av medlemmarnas åsikter för att partiet, trots en icke-nazistisk pappersinställning ska kunna kategoriseras som i alla fall så nazianstucket att det inte har i en demokratisk församling att göra.

  Bara att minnas den gode medlemmen som kom till tals i granskningen från Göteborg, som skulle riva ut sitt golv om en somalier gått på det, samt tanten som raglade runt på Gustav Adolfs Torg och skrek osammanhängande rasistiska tillmälen. Assar Oredsson skulle nog också lägga om golven sina om en somalier gått på dem.

 • Lasse

  Det spelar nog mindre roll vilka partier enskilda politiker var med i när de var tonåringar. Om Sverigedemokraterna ska etablera sig över 4% spärren så funkar det inte med nazism. Däremot så går det säkert att fiska upp många missnöjesröster bland dom som tycker att multikulti har gått för långt i Sverige. Gammeldags ordning och reda finns det också många som längtar efter. Jag är en!

 • Om en person där har haft samröre med någon högerextremistisk rörelse springer ut och gör avbön i samband med annan politisk engagemang, anses han vara en hjälte.
  Är det SD det rör sig om tas det som ett tecken på Extremism.
  Någon där ser det patetiska i den modellen?

 • Pingback: SD där de hör hemma - utanför riksdagen | Svensson()