Även skötsamma kan mörda

De sämsta argumentet som finns om att någon inte kan ha begått ett brott är att den eller de personerna är så skötsamma och ordentliga. De flesta människor som uttalar sig på det sättet har oftast ingen aning om hur skötsamma eller inte skötsamma personerna de uttalar sig om är.

Dessutom är argumentet helt irrelevant. Även skötsamma begår brott och även skötsamma människor mördar andra. Kanske inte den vanligaste typen av mord, för det är ju är en full missbrukare om ju slår ihjäl en annan full missbrukare. Men det händer att skötsamma och för polisen okända människor slår ihjäl andra människor. Så skötsamhet är inget skäl till att man inte kan vara mördare.

Vidare är det så att mord oftast begås av någon som känner mordoffret, pojkvän, expojkvän, man, kompis, släkting osv. Det betyder att de två anhållna pojkarna mycket väl skulle kunna vara skyldiga till mordet på Nancy Tavsan sett ur den synvinkeln. Men å andra sidan så verkar det inte troligt. Om historien om att de hittat telefonen är sann är det en helt plausibel och trovärdig förklaring till att de har telefonen och det är trots allt mycket ovanligt att unga skötsamma pojkar på 16 år mördar någon även om det också händer.

Enligt andra tidningsuppgifter idag kommer pojkarna förmodligen att släppas ur häktet idag så det verkar osannolikt att de två på något sätt skulle vara inblandade i mordet. Men det är möjligt att de kunnat ge uppgifter som kunnat leda polisen i rätt riktning.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements
 • Pingback: Om det här med bloggtopplistor och sociala medier | Svensson()

 • Jag

  ”….känner mordoffret, pojkvän, expojkvän, man, kompis, släkting osv. …” Du kanske även borde lägga till fru eller flickvän, för det är ju faktiskt inte helt ovanligt att dessa begår grova våldsbrott också. Intrycket är ju annars att det bara är män som mördar kvinnor (som de känner sedan tidigare).

  • Anders_S

   Jag: Jo det är mycket ovanligt att fruar och flickvänner mördar någon. Mycket ovanligt att kvinnor mördar någon överhuvudtaget.

   Mellan 1990 och 2006 dömdes 66 kvinnor i hela Norden för dödligt våld mot någon närstående. Det sammanlagda antalet fall av dödligt våld under den perioden är ungefär 6000 i hela Norden (1600 i Sverige, cirka 800 i Danmark, lika många i Norge och 2400 i Finland. Så du inser hur ovanligt det är.