Snön i Västsverige ställer till problem

Motorvägen genom Halland vid Falkenberg och mellan Fjärås och Frillesås strax söder om Kungsbacka stängdes av igår på grund av all snö. Eller egentligen inte, den stängdes av på grund av att alla utländska långtradare inte har korrekt utrustning för vinterkörning  och dessutom har de chaufförer som inte klarar av att köra i snön. Detta gör att långtradarna blir stående i backarna i norra Halland. Ibland i bägge filerna då det alltid finns förare som tror de är stålmannen och försöker köra om de lastbilar med släp som redan står stilla.

Det är inte snön som är problemet utan som vanligt är det människan och en idiotisk transportsituation där alltför mycket gods transporteras på miljöfarligast tänkbara sätt. Och i lite dåligt väder så leder då detta till problem även för vanliga trafikanter med avstängda vägar och långtradare som halkar runt. Med fler transporter på järnväg och färre snöovana förare i långtradare på vägarna så löser man problemet.

För övrigt ledde det ymniga snöfallet till en rad olyckor på olika platser i Halland och Göteborgsområdet. Så det är inte bara ovana långtradarchaffisar som har problem med kyla, halka och snö.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements