Misstänkt bomb i Rosengård

Ett föremål som misstänktes vara en bomb upptäcktes söndagskvällen i Rosengård. Den låg under en bli strax intill den plats där en lägenhet besköts häromdagen. Då var målet förmodligen en 22-årig man som någon tidigare försökt mörda. Men den gången överlevde 22-åringen, men istället mördades en oskyldig ung kvinna. Det fanns alltså all anledning att ta misstanken om en bomb på allvar.

När bombtekniker från Göteborg skjutit sönder paketet visade et sig att det inte fanns något sprängmedel i det, bara en del elektronik och trådar. Ingen bomb alltså, men kanske en attrapp avsedd att skrämma. Men precis som när skottlossningen häromdan drabbade fel lägenhet så tycks bombattrappen ha lagts under en bil utan koppling till 22-åringen.

Det är verkligen obehagligt och problematiskt när helt oskyldiga människor drabbas på det sätt som skett under och i samband med mordförsöken på 22-åringen. Det är hög tid att polisen löser fallet (som ju förmodligen handlar om uppgörelser i den unrde världen) så vi får stopp på mordförsöken på 22-åringen och riskerna för folk som bor, går, finns och befinner sig i närheten av honom.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements