Oacceptabla hot mot familj

Familjen till den 23-åring som är misstänkt för den grova misshandeln i Landskrona som resulterade i en äldre kvinnas död, utsätts enligt uppgifter för hot. Detta är naturligtvis helt oacceptabelt och innebär faktiskt att man hemfaller åt samma beteende som den som slog kvinnan så att hon dog.

Manifestationer mot våld, likt de som ska hållas i Landskrona imorgon, måste naturligtvis rikta sig mot alla typer av våld och hot. Man måste alltså också ta avstånd från de hot och det hat som riktas mot 23-åringens familj.

Två manifestationer ska alltså hållas i Landskrona, först en kristen-muslimsk samling som hålls på initiativ av Landskrona församling i Sofia Albertina Kyrka med start klockan 13. Bland deltagarna finns – förutom Svenska Kyrkan – också Islamiska församlingen, Katolska kyrkan och Pingstkyrkan. Sen den tysta manifestationen med blomsternedläggning som är planerad att hållas på Rådhustorget och som börjar klockan 14. Bland intiativtagarna här finns författaren Kurdi Kara som betonar att samlingen vid Västanvinden är opolitisk och utan religiösa förtecken.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
 • Jeff

  Det är intressant att vi invandrare måste ta ansvar för de fåtal brutala kriminella vi har, medan svenskarna låter bli manifestera mot nazister som i grupp misshandlar vänsternahänngare, invandrare och muslimer.

  Det känns som en självklar sak att svensken, inte behöver stå upp för rättvisa men utlänningen måste manifestera dag in och ut.
  Jag har ALDRIG sett en svensk säga ifrån på plats när en orättvisa inträffar, bara gå hem och blogga om skiten.
  Läs på DN så inser du hur många rasistiska bloggare det finns.

  Jag tycker inte man ska demonstrera mot personens handling, varje klok individ VET att alla tar avstånd från sådan våld. Sen att svenskar mordhotar hans oskyldiga familj tyder ju på att felet är hos svenskarna också. Varför rättfärdiga våld mot en oskyldig (svenskarnas mordhot mot familjen, som en hel del svenskar bortförklarar och försvarar) och döma våld mot en annan oskyldig (misshandeln). dubbelmoral från fru och farbror svensson.

 • Hans

  Jeff, det verkar som du tycker att svenskar i gemen drar alla invandrare över en kam. Men själv verkar du dra oss alla svenskar över en kam när du säger ¬®dubbelmoral fru och farbror Svensson¬®. Om de flesta svenskar varit rasister hade det varit en minimal invandring till Sverige,Om 90% av svenskarna skulle rösta på Sverigedemokraterna skulle man kanske kunna börja undra om det ligger något i ditt påstående.

 • Det är skrämmande att polisen inte tar hoten på allvar utan rent ut säger att hustrun försöker göra sig till ett offer. Jag blir jävligt förbannad när jag hör det här. Begår han inte tjänstefel eller något?

 • Helene

  En person anses oskyldig tills motsatsen bevisas i domstol.
  Det ar sorgligt att detta gloms bort idag och rattegangen sker av folket pa gatan… … …

  Sjalvklart ar det en god garning att ta avstand och protestera mot vald… men da bor man val i all sin dar inte sjalv narma sig till att anvanda vald och hot, utan lata rattsvasendet ha sin gang i laglig ordning.

  Det ar ju bade lagen och sakerheten – och aven rattssakerheten – som bor respekteras och varnas om…

  Mina innerligaste kondoleanser till kvinnans familj.
  Sen hoppas jag rattsvasendet far gora sitt arbete med den kompetens och utredningsformaga som den – och inte allmanheten pa gatan – besitter.

 • Hannes Paulus

  Pöbelbeteende kan aldrig accepteras. Vare sig det uttalas som anonyma hot på internet riktat mot misstänkta mördares familjer eller om pöbeln flyttar ut på gatan /*off-topic, borttaget*/ #AS

  Helene!
  En person anses oskyldig tills motsatsen bevisas i domstol.
  Helt korrekt!
  /*off topic, borttaget*/ #AS