Att vittnen hotats gör inte den åtalade trovärdigare

Huvudvittnet mot den unge man som åtalats för att ha vållat en äldre kvinnas död på en parkeringsplats utanför ett varuhus i Landskrona hävdar att han hotats av för honom okända personer. Hoten ska ha kombinerats med krav på att han skulle dra tillbaka sitt vittnesmål.

Det verkar trovärdigt att han kan ha hotats. I så fall är det något som knappast ökar den åtalades trovärdighet eller dennes möjligheter att få ett lindrigt straff. Snarare fungerar det omvänt. Det är alltså ett sällsynt dumt tilltag att hota vittnet må jag säga. Hot mot vittnen är och förblir oacceptabelt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Liked it? Take a second to support Anders_S on Patreon!
Become a patron at Patreon!

4 svar på “Att vittnen hotats gör inte den åtalade trovärdigare”

  1. Tänk om den åtalade inte har med hotet att göra och de som faktiskt hotade gör honom en björntjänst? Du dömer ut den åtalades trovärdighet lite för snabbt.

    1. law: Det där spelar ingen roll. Även om de som eventuellt hotat inte har med den åtalade att göra så får det samma resultat.

  2. Bara två funderingar:

    Att ett vittne påstår sig ha blivit hotat gör väl inte vittnet trovärdigare alternativt i detta fall den åtalade mindre trovärdig. Själva hotet prövas väl inte i rättegången?

    Jag har lite dåliga vibbar med anledning av detta fall då det 1) förefaller vara ett typiskt fall av oavsiktligt vållande och 2) ingenting framkommit (som jag sett) om vad som föregår våldet – eventuell provokation t.ex. i form av verbala angrepp. OBS inte ute efter att försvara våldet utan efter att förstå.

    PS Synd att man inte kan prenumerera på svar på kommentarer på din blogg, minskar ju chansen att man skall uppmärksama eventuella svar DS

    1. Peter, jag har också mycket dåliga vibbar. Det har förekommit rasistiska hot mot den åtalades familj och det var definitivt den dödas man som startade hela bråket. Eventuellt använde han raistiska tillmälen. Kvinnan dog inte heller av någ slag utan hon dog av smällen hon fick när hon träffade marken. Vittnet kan mycket väl ljuga rakt av om hoten också.

      Läs också:
      http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/18/olycka-eller-brutal-misshandel/
      http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/16/rattegangen-om-parkeringsdodsfallet-borjar-pa-mandag/
      http://www.zaramis.nu/blog/2010/05/11/vad-som-hande-pa-parkeringen-i-landskrona-ar-inte-sjalvklart/
      http://www.zaramis.nu/blog/2010/04/21/dodsfallet-i-landskrona-kan-vara-olycksfall/

Kommentarer är stängda.