Nattklubbsmordet har kopplingar till Bandidos

Den 24-åring som sköts på restaurang Nivå har enligt uppgifter från polisen och media kopplingar till Bandidos. Han ska ha varit inblandad i den vapenhärva som tidigare berört flera medlemmar i Bandidos MC och X-team. Det var också samme man som tidigare i veckan besköts i Frölunda:

Tidigare i veckan var mannen aktuell i ett annat våldsbrottsärende. Natten mellan söndag och måndag utsattes han för ett mordförsök, då en ännu okänd person sköt mot honom på en gata i Västra Frölunda. Skytten försvann från platsen på en moped.

24-åringen hittades senare av polisen, liggande på marken, med en skottskada i handen. Han kördes till Sahlgrenska för vård, men kunde relativt omgående lämna sjukhuset.

Enligt ett vittne avlossades vid detta tillfälle mellan 6 till 9 skott.

Under hösten 2009 greps mannen själv för ett brutalt knivöverfall mot en person, just på restaurang Nivå.

24-åringen ställdes inför rätta, men eftersom flera vittnen ändrade sina versioner – och eftersom offret plötsligt glömt bort väsentliga delar av sin historia – blev mannen inte fälld för angreppet.

Han dömdes istället till ett kortare fängelsestraff för lindrigare narkotikabrott.

Tidigare under fjolåret ingick 24-åringen i en vapenbrottshärva.

En person hade byggt fem automatvapen, så kallade rattlare. Han hade, enligt åklagaren, gjort det på uppdrag av individer inom Bandidos.

Enligt uppgifter i media ska mannen ha lämnat Bandidos MC i så kallad ”good standing”. Men detta kanske inte är helt sant för då kanske han inte hade mördats. För de troliga mördarna är att söka i Bandidos-kretsen eller i nåt konkurrerande gäng. Enligt uppgifter kan mannen nämligen ha varit i färd med att bygga upp ett eget kriminellt nätverk eller gäng. Om han försökt göra detta i västra Göteborg har han i så fall trampat in på Naserligans mark. Den typen av intrång brukar inte mottas positivt.

Restaurang Nivå, där mordet skedde, har varit scen för en rad våldsamma händelser under senare tid. Bland annat det knivöverfall som nämns i citatet ovan där den mördade var inblandad. Men även andra våldsdåd har ägt rum:

I april våldtogs en kvinna på en toalett och i november 2009 knivskars en 18-årig man allvarligt på krogen. En känd gängkriminell våldsverkare i 25-årsåldern greps.

Nivå stämdes av diskrimineringsombudsmannen i höstas på grund av att en kvinna påstås ha nekats inträde på grund av sin etniska tillhörighet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements