Misstänkt för Hjällbomordet bunden av DNA

Den unge man som gripits som misstänkt för det brutala mordet på Nancy Tavsan i Hjälbo är enligt det väckta åtalet knuten till mordet genom DNA-spår i form av offrets blod på sina skor. Den unge mannen nekar dock till brott. Förutom för mordet på Nancy Tavsan är han också åtalad för ett annat överfall på en kvinna i centrala Göteborg:

Rättegången beräknas starta nästa måndag, den 12 juli. Dessförinnan med start på fredag börjar en annan rättegång mot 22-åringen. Då gäller det ett överfall på en kvinna i parken vid Engelbrektsgatan/Molinsgatan i centrala Göteborg den 20 december. Han åtalas i det fallet för försök till grov våldtäkt.

Även i fallet med överfallet i Vasastaden så finns det DNA-bevis enligt åtalet.

Mannen har vad jag förstår konstaterats psykiskt sjuk när dåden utfördes. Om han generellt anses psykiskt sjuk skulle väl straffet bli vård och inte fängelse, men i det här fallet kan det kanske ändå bli fängelse. Något jag tvivlar på kan vara bra i detta fall.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements
 • Hans Norebrink

  Har du en allmänfarlig sjukdom blir du isolerad för att inte smitta folk, fast du är ”oskyldig”. Har du ett allmänfarligt beteende bör samma ske fast du är ”oskyldig.
  /*påtsående utan källa, borttaget*/ #AS
  Jag struntar i vård eller fängelse, även om vård är att föredra. Typer som dessa ska inte gå fria.
  Inte heller somaliern som mördade Nancy. Ge människan vård då, men släpp inte ut honom någonsin.

  • Anders_S

   Hans: Ingen påstår att nån ska gå fri. Just detta fall finns heller ingen risk att han går fri.