Arvika – nästa festival att konka?

Arvikafestivalen har som festival nummer två denna sommar inställt betalningarna. I Arvikas fall är det gansk enkelt att se varför ekonomin gått åt helvet. Det var förr en välskött och lite mindre nischfestival för synthare och närliggande subkulturer. Så länge man var det gick det bra, besökarna återkom år efter år, besökarantalet var stabilt och festivalen hade en behaglig storlek. Sen fick nåt snille för sig att festivalen skulle förändras och bli nåt annat, nåt större för en bredare publik. Och ekonomin gick käpprätt åt helvete.

Arvikafestivalen sålde ut sin själ, svek de trogna och gick under. Hultsfredsfestivalen som gick i konkurs tidiager i sommar missköttes på annat sätt och gick omkull. Där är det svårt att se hur det skulle ha kunnat gå annorlunda då problemen verkar ha funnits hos de som alltid ordnat festivalen och den har aldrig ändrat inriktning. Men i Arvikafallet så hade man kunnat hålla fast vid det urpsrungliga konceptet och kunnat överleva utan problem. Men storhetsvansinnet tog över och så gick det som det gick. Än så länge inte i konkurs, men snart kanske. Även om kommunen tycks vilja rädda festivalen.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements