Har vänsterpartiet de fattigaste kandidaterna?

Vänsterpartiet har tydligen störst antal riksdagskandidater som hamnat hos kronofogden. Det får mig genast att fundera på om partiet har de fattigaste kandidaterna av alla partier för fattiga hamnar ju rimligtvis lättare hos kronofogden än andra. Den som hade störst skuld, Björn Ek i Skåne, hävdar själv att han satts upp på listan mot sin vilja. Annars uppfyller han ju i princip kriterierna för en fattiga som hamnat hos kronofogden. Hans skuld uppstod när vi hade skenande räntor i Sverige och folk som nyligen tagit lån för att köpa hus etc och hade rörliga räntor hamnade då i hans situation. Inget att uppröras över alltså. Han skudl alltså Den politik som bedrevs när vi fick skenaden räntor bör vi däremot vara upprörda över. Ansvarig för den var Carl Bildt om jag inte minns fel.

En annan, Andreas Norling i Uppsala har dömts för penninghäleri, men menar själv att han låtit sig luras av gamla kompisar. Tingsrätten trodde inte på den varianten och jag tycker inte heller den verkar speciellt trolig. Nåt att eventuellt uppröras över alltså.

Bara en av vänsterpartisterna som har problem med kronofogden står på valbar plats. Och hon, Marianne Berg, hamnade hos kronofogden för hon gick igenom en personlig kris. Inget att uppröras över alltså och det förändrar knappast hennes möjligheter att vara en bra riksdagsledamot. Det gäller säkert den folkpartist och de två moderater som står på valbar plats också. Fast det beror förstås på varför de har hamnat hos kronofogden.

Om huruvdia vänsterpartiet har de fattigaste kandidaterna eller inte får jag dock inget svar på i Aftonbladets kartläggning. Även om en av kandidaterna förmodligen kan säags uppfylla kriterierna för att vara en afttig kandidat. Så frågan kvarstår. Har vänsterpartiet de fattigaste kandidaterna?

Intressant?
Bloggat: Annarkia,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements