Dagens Bernadotte – Nathalie Cardone

Igår skrev jag om att kronprinsessan Viktoria Bernadotte kanske kommer att åtalas. Inte troligt, men ändå. Idag hinner jag kanske inte skriva nåt om Viktorias eventuella mutbrott, därför postar jag istället detta Bernadotte-anknutna inlägg. Nathalie Cardone är nämligen från samma stad som Karl XIV Johan, Jean Baptiste Bernadotte. Pau i södra Frankrike.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements
  • hugin

    jösse vilken bra version

    jag har låten ”Commendante” i en handfull kubanska versioner och de flesta uttrycker bottenlös sorg och saknad. i längden kan det bli lite tröttsamt. här var det mer hopp, stridsvilja och äggstockar.
    Riktigt, riktigt bra.
    Nästa gång Du åker till Kuba o du kamrat i cyberrymden så ska du absolut besöka mausoleet utanför Santa Clara över Che och hans kamrater som stupade i Bolivias skogar. det är ett av de värdigaste minnesmärken jag besökt. helt fritt från sentimentalitet och trams men präglat av respekt. ett garde av obeväpnade kvinnliga soldater vaktar/övervakar anläggningen (beväpnade vakter finns 50m bort; landet är trots allt utsatt för terrorattacker). De två av mina reskamrater med moderata sympatier var om möjligt ännu mer imponerade. deras fördommar om landet raserades dag för dag

  • Pingback: Röda Malmö: Vissa är mer jämlika än andra()