Rasistattacker – inte bara i Malmö

Det är inte bara i Malmö som rasistiska attacker ägt rum senare tid. Utan även i Östersund där en flyktingförläggning angripits och flyktingar trakasserats. Inte en lika allvarlig händelse som skottlossningarna i Malmö. Men grundorsaken är densamma.

Dessa händelser har kommit som en följd av den normalisering av rasism och sverigedemokraterna (SD) som förekommit inför och efter valet. När isolering och bojkott av SD inte längre upprätthålls upplever diverse knäppskallar och mer militanta personer inom den minoritet av den svenska befolkningen som är rasister, att det är fritt fram för rasism och övergrepp mot invandrare.

Resultatet blir överfall på flyktingförläggningra och skjutningar på invandrare. Så var det på 1990-talet och har det nu återigen blivit. Det hela är förskräckligt, upprörande och oroande. Men alla de, inklusive media, som velat betrakta SD och deras rasism som vilket parti som helst, eller som vilken åsikt som helt är faktiskt delansvariga för det som sker. Rasister ska betraktas som paria, de ska inte intervjuas, de ska inte få vara med på debatter, de ska isoleras. De ska inte få lov att uttrycka sig offentligt om det går att förhindra på demokratisk väg. Och självklart är rasisterna själva, de som i likhet med SD för fram rasistiska åsikter och ståndpunkter ansvaraiga för att skapa en stämning där galningar och andra anser att våld mot invandrare och muslimer är helt okej. Men det är inte okej, att vara rasist, islamofob, antisemit osv ska vara jobbigt och icke-normalt.

Intressant?
Bloggat: Ulf Bjereld, Röda Malmö,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Malmö: Demonstrera mot våld : Fredrik Jönsson()

  • Jeffrey

    En attack skedde mot en flyktingförläggning i stockholm. I de finare trakterna. Man lät intervjua attackerarna, ett gäng fulla svenska ungdomar. I slutet av artikeln var man tydlig med att poängtera att attacken var ett fylledåd och inte ett rasistdåd. Detta trots att de kastade ölflaskor och skrek svartskalle.

    Media tycks till vilket pris som helst förmilda islamofobin och invandrarhatet i Sverige. Men när en container sätts i brand utav danska aktivister i rosengård då är det ett integrationsproblem och invandrarna gör upplopp.

    Man börjar ju undra vad medias agenda är?

  • Medias agenda är att framställa regeringen Reinfeldt som ett mönster av intelligens, klokhet, visdom och återhållsamhet. Varken mer eller mindre.